PRIJAVE ZA 20. ARTHOUSE CINEMA TRAINING CICAE OTVORENE SU DO 27.AVGUSTA

Arthouse Cinema Training je intenzivan jednonedeljni program koji okuplja profesionalce iz nezavisnih kino dvorana iz cijelog sveta kako bi razmjenili i naučili o: umjetničkom programu; rastu i povezivanju sa publikom; poslovno planiranje, budžetiranje i prikupljanje sredstava; marketinške strategije; Analizu podataka; najnovije trendove u prikazivačkoj djelatnosti; održivost, kao i raznolikost, jednakost i inkluziju.

Učesnici će se povezati sa ekspertima iz kino industrije, filmskim stvaraocima, distributerima, organizatorima festivala, predstavnicima finansiranja, liderima zagovaranja i donosiocima odluka iz cijelog svijeta.

Arthouse Cinema Training je intenzivan jednotjedni program koji okuplja profesionalce iz kino prikazivačke industrije iz cijelog svijeta. Svi odabrani učesnici biće dio angažovanih radionica, majstorskih kurseva i panela koji uključuju:

Razgovore sa stručnjacima iz industrije: Učenje od iskusnih profesionalaca koji će podijeliti svoje znanje, najbolje prakse i priče o uspjehu.

Otkrivanje jedinstvene mogućnosti umrežavanja: Povezivanje  sa vršnjacima iz različitih kulturnih sredina i uspostavljanje vrijednih odnosa koji će dovesti do buduće suradnje i partnerstva.

Sticanje ekskluzivnih uvida: Upoznavanje najnovijih trendova, tehnologija i strategije koje danas pokreću industriju arthouse kina.

Proširivanje skupa vještina: Poboljšavanje vještina programiranja, marketinga i upravljanja kroz interaktivne radionice i seminare.

Istraživanje berlinske umjetničke scene: Uvid u uspješni berlinski arthouse kino pejzaž i doživljaj jedinstvene kulturne atmosfere grada.

20.izdanje programa ArtHouse Cinema Training se održava u Berlinu

Detalji programa:

Vrijeme: 30. oktobar – 5. novembar 2023

Mjesto: Holzmarkt, Berlin, Njemačka.

Jezik: Kursevi će se izvoditi na engleskom jeziku.

Podobnost: Filmski profesionalci zainteresovani za arthouse sektor. CICAE cijeni raznolikost i ohrabruje prijave svih pojedinaca bez obzira na kulturno porijeklo, rasu, rodni identitet i izraz, seksualnu orijentaciju ili invaliditet.

Cijena: 1.785,00 eura (sa njemačkim PDV-om), što uključuje:

Smještaj u hotelu u blizini mjesta održavanja seminara (Holzmarkt, Berlin) za vrijeme trajanja obuke

Doručak i ručak

Sve sesije Arthouse Cinema Training u Berlinu

Materijal za obuku

Napominjemo da putni troškovi nisu uključeni u naknadu.

Svi zainteresovani prikazivači iz BiH i regiona mogu se prijaviti na www.cicae.org do 27. avgusta 2023. (prvi krug).

Svi zainteresovani trebaju imate na umu da je Arthouse Cinema Training veoma konkurentan. Svi kandidati trebaju pokazati svoju strast, posvećenost i potencijal da doprinesu sektoru ArtHouse kino dvorana u regionu.