„PALA“ ZADNJA KLAPA NOVOG FILMA DANISA TANOVIĆA „NAKON LJETA“

Zadnja klapa snimanja novog dugometražnog filma BH oskarovca Danisa Tanovića „Nakon ljeta“ pala je u utorak, 10. oktobra na hrvatskom otoku Prviću. “Nakon ljeta” komična je drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto koja prerasta u priču o prihvaćanju i ljubavi prema drugome, prema otoku, korijenima, a najviše prema sebi.

Naslovne uloge u filmu “Nakon ljeta” nose Anja Matković i Uliks Fehmiu

Scenarij potpisuju Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović. Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, a u glavnim su ulogama Anja Matković i Uliks Fehmiu. Ostale uloge tumače Goran Navojec, Mario Knezović, Ivana Roščić, Boris Ler, Luka Juričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić i brojni drugi. Scenografkinja filma je Veronika Radman, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a majstorica maske Silvija Bradica. Producenti su Lana Matić i Boris T. Matić, a koproducenti Jelena Mitrović, Miha Černec, Jožko Rutar, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović i Anamaria Antoci.

Goran Navojec i Anja Matković u sceni iz novog igranog filma BH oskarovca Danisa Tanovića

Danis Tanović višestruko je nagrađivani reditelj, scenarist i producent. Njegov film „Ničija zemlja“ (2001), za koji je napisao i scenarij, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku. Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda za filmove „Epizoda u životu berača željeza“ (2013) i „Smrt u Sarajevu“ (2016).

Ekipa filma zahvaljuje predivnim mještanima Prvić Šepurine na gostoprimstvu te rukovodstvu Grada Vodica na iskazanoj pomoći tokom realizacije filma.

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, BH Telecoma i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta.