ALETA RAJIĆ OSVOJILA DEVETU NAGRADU SA ANIMIRANIM FILMOM „PRIRODNI ODABIR“

Bosanskohercegovačka animatorica, Aleta Rajič, deveti put je nagrađena za svoj animirani uradak “Prirodni odabir”, podržan od strane Fondacije za kinematografiju Sarajevo, ovaj put na domaćem festivalu NAFF-u.

„Prirodni odabir“ je nagrađen za najbolju 2D animaciju na 16. Festivalu Animiranog Filma u Neumu koji se ove godine održao online, a ovogodišnji stručni sud donio je žiri koji čine; književnik i dramaturg Miro Gavran (Hrvatska), profesorica povijesti umjetnosti i renomirana animatorica Mindy Johnson (SAD), višestruko nagrađivani redatelj i scenarista, najpoznatiji po režiji legendarne Top liste Nadrealista, Miroslav Mandić (BiH) te akademska slikarica i autorica brojnih nagrađenih filmova iz svijeta animacije Ana Nedeljković (Srbija).

„Poprilično je neprirodno biti nagrađen na festivalu animacije uz koji sam odrasla, ali osjećaj ponosa i časti s druge strane je jednako prisutan i nemjerljiv, posebice zbog selekcije u kojoj sam se našla i ovakvog sastava žirija koji doista ulijeva strahopoštovanje. Cijela ekipa je vrlo počašćena i jako smo dirnuti.“ – rekla je Rajič.

Nagradu s autoricom zajedno dijeli filmski tim koji čine: Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon.

Film je u nešto više od godinu dana selektiran na preko 50 svjetskih festivala animiranog i igranog filma. Nastao je u produkciji Studija Neum, te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).