DRUGI TERMIN HAVC-A ZA PRIJAVU MANJINSKIH KOPRODUKCIJA DO 15.SEPTEMBRA

Pravo prijave na Javni poziv za sve grupe audiovizualnih djela imaju fizičke i pravne osobe, upisane u sudski ili drugi registar za obavljanje djelatnosti proizvodnje audiovizualnih djela, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj ili one koje obavljaju djelatnost u Republici Hrvatskoj, upisane u očevidnik producenata koji vodi Centar. Producenti se prijavljuju zajedno s redateljima, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju, tj. opciju s autorom, a u svrhu snimanja filmova.

Temeljem odluke o poslovanju Centra usred epidemije korona virusa mijenjaju se uvjeti javnog poziva u sljedećim tačkama:

– prijave se podnose isključivo elektronskim putem preko korisničkog portala
– ukoliko je prilikom pribavljanja pojedine obvezne dokumentacije podnositelja prijave potrebno osobno podnijeti zahtjev nadležnoj instituciji za ishođenje iste, kao dokaz o ispunjenju uvjeta prijave na javni poziva Centra može se dostaviti i neki drugi odgovarajući dokument, uz obvezu podnositelja prijave da na zahtjev nadležne službe Centra ili prilikom potpisa ugovora dostavi original traženog dokumenta
– uz prijavu nije nužno priložiti režijsku razradu

Svi korisnici koji su se već ranije registrirali u bazi HAVC-a mogu pristupiti prijavama s istim korisničkim imenom i lozinkom koje su prije koristili. Molimo korisnike koji nisu registrirani u bazi HAVC-a da svoje zamolbe za otvaranjem korisničkog računa, s podacima (naziv, adresa, OIB) dostave na e-mail adresu onlineprijava@havc.hr kako bi mogli dobiti pristup online prijavi. Ukoliko se redatelj i/ili scenarist projekta koji se prijavljuje ne nalaze u bazi HAVC-a molimo da pravovremeno zatražite unos istih putem ranije navedene e-mail adrese.

Svi autori i producenti koji do sada nisu radili prijave na konkurs HAVC-a trebaju znati da moraju u Hrvatskoj imati partnersku koproducentsku kuću koja će aplicirati na otvoreni konkurs te zajedno sa istom ispuniti sve tražene uslove konkursa.

Prijave u kategoriji poticanja proizvodnje filmova podnose se na prijavnicama dostupnim na internetskoj stranici Centra.

Preuzeto sa: www.havc.hr ©