LES ARCS WORK IN PROGRESS PRIMA PRIJAVE DO 13.OKTOBRA

U sklopu programa Work in Progress, 15 dugometražnih europskih filmova u fazi postprodukcije prikazat će odabrane scene pred prodajnim agentima, festivalskim programerima, distributerima i filmskim fondovima. Projekti ne smiju imati prodajnog agenta, a glavna producentska kuća mora biti iz zemlje članice Eurimagesa. Shodno tome svi producenti iz BiH mogu se prijaviti na ovaj poziv sa svojim projektima.

Work in Progress predstavlja 15-ak evropskih projekata u fazi postprodukcije, po izboru Frédérica Boyera, umjetničkog direktora festivala i tima. Odlomci se prikazuju za vrijeme održavanja Industrijskog sela u kino dvorani koja se nalazi na 2000m nadmorske visine.

U nastavku dajemo svim zainteresovanima podsjetnik na glavne kriterije za prijavu:

  • Proizvodnja bi trebala biti evropska
  • Projekt je igrani film (igrani, animirani ili dokumentarni) u snimanju ili postprodukciji (minimalna dužina: 70 minuta)
  • Projekt ne bi trebao imati pridruženog prodajnog agenta
  • To mora biti prva prezentacija projekta na WIP sesiji

Les Arcs Work in progress dodjeljuje tri glavne nagrade:

Eurimages Lab project award koja je posvećena inovativnim projektima u smislu sadržaja, forme, proizvodnje za koju pobjednik biva nagrađen sa 50.000 eura.

Titra Film nagrada koja se sastoji u iznosu od 10.000 Eura za postprodukcijske usluge slike ili zvuka.

Alphapanda nagrada publike za koju je Les Arcs Industry Village ostvario saradnju sa Alphapandom kako bi osigurao nagradu usmjerenu na marketing digitalnog filma. Svi projekti su u konkurenciji za Alphapanda Audience Engagement Award, koja jednom projektu dodjeljuje nagradu od 5 000 € – koja se sastoji od 600 € potrošnje na oglašavanje i 4 400 € u naturi za razvoj strategije digitalnog marketinga i provođenje kampanje na društvenim medijima za festivalsku premijeru nagrađenog filma.