WHEN EAST MEETS WEST OTVORIO POZIV ZA PRVO IZDANJE SLATE MARKET 2022.

WEMW 2022 će lansirati prvo izdanje WEMW Slate Market. Ovaj potpuno novi inovativni program, koji se vodi u bliskom partnerstvu s EAVE (Evropska organizacija za stručno osposobljavanje, razvoj projekata i umrežavanje za audiovizualne producente), odabrat će 5 kompanija koje razvijaju listu A/V radova i ponudit će im savjete o tome kako izgraditi uspješnu kompaniju i strateško planiranje kompanije, zajedno sa razmjenom poslovnih ideja s ključnim akterima iz različitih industrijskih sektora.

Program kombinuje metodu grupnog rada EAVE sa nizom plenarnih sesija i individualnih konsultacija fokusiranih na strateško planiranje kompanije, procjenu potencijalnog rizika i diversifikaciju preduzeća. Glavni cilj je definiranje realnih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih strategija za njihove kompanije i ocrtavanje sljedećih koraka za svaki projekt uključen u listu kompanija.

Odabrani timovi će imati prilagođene kustoske sastanke sa nizom WEMW poslovnih anđela i dobiće savjete o koprodukciji, finansiranju, marketingu i distribuciji, u skladu s primarnim potrebama njihovih projekata i planova.

KRITERIJI ZA KOMPANIJE:

– Mogu se prijaviti proizvodne kompanije iz Evrope

– Preduzeća moraju imati najmanje 4-5 godina postojanja

– Kompanije moraju proizvesti i objaviti najmanje 3 audiovizuelna projekta

– Većina projekata uključenih u listu (2 od 3, 3 od 5) trebala bi imati barem jednu regionalnu/nacionalnu/nadnacionalnu razvojnu podršku (isključujući odgode, vlastita ulaganja ili sheme poreznih poticaja)

– Kompanije moraju u svoj predloženi spisak uključiti najmanje 2 (po mogućnosti 3) različita formata (npr. Animacija / kratki / igrani film / TV serija / doc / drugo)

– Projekti mogu biti u različitim fazama razvoja (rani, napredni, finansijski itd.)

PRIJAVE:

Sve prijave moraju uključivati: potpuni obrazac za on line prijavu, strategiju kompanije i listu kandidata.

Da biste podnijeli svoju prijavu i potrebne materijale, morate stvoriti vlastiti račun i popuniti sljedeći online obrazac OVDJE

Nema naknade za podnošenje prijave, a rok je 30. novembar 2021. u 23.59 CET.

DATUMI I LOKACIJA ODRŽAVANJA:

Slate Market održat će se na licu mjesta, u Trstu (Italija), od 23. do 25. januara 2022. godine.

SELEKCIJA

Odabrane kompanije bit će objavljene krajem decembra, a jedan predstavnik kompanije morat će biti u Trstu predviđenih datuma. Drugi producent će moći pratiti online većinu programskih aktivnosti, posebno grupni rad o svojoj kompaniji i sastanke s poslovnim anđelima.

UČEŠĆE:

U slučaju odabira, kotizacija za učešće iznosi 400 € i uključuje jednu akreditaciju WEMW na licu mjesta, jednu akreditaciju na mreži WEMW & Slate Market, školarinu i ručkove. Dostupan je ograničen broj stipendija.

DAN INFORMACIJA:

Svi aplikanti će imati priliku da se virtuelno sastanu sa WEMW timom 2. novembra od 10.00 do 11.00 sati kako bi dobili više informacija o tržištu škriljevca i procesu podnošenja. Da biste osigurali svoje prisustvo i dobili direktnu vezu do INFO DANA, potrebno je da se prijavite pismeno na programme@wemw.it najkasnije do 29. oktobra.

Više informacija dostupno je na www.wemw.it a Bosna i Hercegovina je listi zemalja iz kojih se producenti i kompanije mogu prijaviti za učešće u ovom programu.