IZAŠAO PRVI TRAILER „UMRI PRIJE SMRTI“ AHMEDA IMAMOVIĆA

Produkcijska kuća Comprex i naš proslavljeni reditelj Ahmed Imamović nastavili su saradnju na trećem zajedničkom projektu, dugometražnom igranom filmu „Umri prije Smrti“. Film koji je poznat pod radnim nazivom „Il Ombre“ sniman je u proteklom periodu na području Sarajeva i općine Prozor-Rama koja je pored Fondacije za kinematografiju dala značajnu materijalnu i finansijsku podršku realizaciji projekta.

Film ima četiri poglavlja: “Sudbina”, “Put”, “Istina” i “Spoznaja”. Poglavlja su stilski namjerno i bitno različita ali kada se uvežu u cjelinu funkcionišu kao drama s elementima crne komedije.

Glavni lik priče je Zlatan B., naizgled čvrst kao stijena, lijep kao Apolon, pomalo ‘gospodar života i smrti’, kao i većina naših liječnika. Nakon spoznaje da je i sam teško bolestan, da su šanse za njegovo izlječenje ravne nuli, on kreće na put. Put na kojem će se pokušati obračunati s greškama iz svoje prošlosti i popraviti ih.

U naslovnoj ulozi u ovom stilski i žanrovski određenom filmu gledamo popularnog BH glumca Adnana Haskovića koji je u proteklih nekoliko godina napravio ime radeći sa velikim glumačkim imenima kao što su Tilda Swindon, Penelope Cruz i Emile Hirsch na internacionalnim produkcijama. Tu su još Mona Muratović, Minka Muftić Aida Bukva, Maja Jurić, veterani Vlado Kerošević i Miki Trifunov te popularni dvojac Almir Kurt i Milan Pavlović koji drugi puz surađuju sa Imamovićem nakon naslova „Go West“.

Samo snimanje se uz velike teškoće radi smrti scenografa Seada Gološa te fizičkih transformacija koje je za potrebe uloge morao sam Hasković morao proći odvijalo u tri navrata a to je predstavljalo ozbiljan problem i producentu Samiru Smajiću i autoru Imamoviću radi stalnog pokretanja produkcije i skupljanja ekipe filma.

Produkcija je uprkos svim problemima uspješno završena te je prije nekoliko dana objavljen i prvi trailer filma koji možete pogledati u nastavku:

Premijera filma „Umri prije smrti“ je planirana za narednu godinu.