NOVA MRAČNA KOMEDIJA SRĐANA DRAGOJEVIĆA “NEBESA” U DECEMBRU U BH. KINIMA

“Nebesa” je mračna komedija ispričana kroz tri priče jedne porodice. Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda – 1993., 2001. i 2026. godinu.

Glavne uloge u ovom ostvarenju igraju Goran Navojec i Ksenija Marinković, a između ostalih igraju i bosanskohercegovački glumci Slaven Knezović i Nikola Pejaković. Snimanje i obradu zvuka su radili: Zoran Maksimović i Ognen Popić, također iz Bosne i Hercegovine.

Reditelj i autor scenarija je Srđan Dragojević, a producentkinja je Biljana Prvanović. Bh. producent je Srđan Šarenac a “Nebesa” su jedna od bh. koprodukcija koja je podržao i fond Eurimages kao i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Locarnu u augustu, a od tada je predstavljen na još nekoliko festivala te je nagrađen sjajnim kritikama dok je BH premijeru doživio je na otvorenju 15.Mostar Film Festivala. Nazivaju ga briljantnim prikazom sveca u mračnoj komediji, ali i djelom koje je ispunjeno humanošću, smijehom i realnošću.