OTVORENE PRIJAVE ZA PETO IZDANJE THE WRITERS CAMPUS DO 20.DECEMBRA

Series Mania Forum sadrži tri dana sa prilikama za profesionalce iz industrije da iznesu ideje i prisustvuju panelima i događajima za umrežavanje. Producenti, distributeri, reditelji i scenaristi svi se okupljaju na ovom događaju promovišući razmjenu ideja i kreativnosti. Co-Pro Pitching Sessioni su osnivačka premisa Series Mania i najočekivaniji dio Foruma. Sesije omogućavaju oko 15 proizvođača da predstave seriju u razvoju potencijalnim finansijskim partnerima, sa 50.000 eura u igri.

Kao kreativni inkubator, Series Mania Forum ostaje posvećen pružanju podrške serijama od osmišljavanja do distribucije, s posebnom podrškom najboljim piscima u usponu. Forum je također poznat po dvije intenzivne radionice pisanja: UGC Writers Campus, u partnerstvu sa UGC Series i Co-writing Residency između Izraela i Francuske.

Samo nekoliko od čitavog niza započetih događaja koji podstiču razmjenu između kreativaca, finansijskih partnera i međunarodnih donositelja odluka.

Od 18. do 21. marta polaznici kursa The Writers Campus će učestvovati u radionicama i master Class predavanjima u sklopu Kreativnog bazara u prisustvu iskusnih profesionalaca, koji će im biti mentori na razvoju njihovih projekata. A potom, od 22. do 24. marta, u okviru Series Mania Forum-a, učesnici campusa imaju priliku radi pitching svojih projekata pred profesionalcima iz raznih dijelova svijeta.

Detaljno o programu i prijavi ovde:  https://seriesmania.com/forum/en/writers-campus-2022/