PROGRAM DOK.INBUBATOR PRIMA PRIJAVE DO 26.JANUARA

Ima mnogo dobrih filmova, ali samo neki od njih postanu odlični. Dok.inkubator, međunarodna radionica grubog dokumentarnog filma, pruža šestomjesečno individualno podučavanje vrhunskih međunarodno aktivnih montažera, producenata i distributera u uređivanju finalne verzije filma, naglašavanju međunarodnog potencijala filma, pripremi inovativne marketinške strategije, planiranju strategije distribucije i proboja na međunarodno tržište.

Šest mjeseci radionica inspirira timove od osam odabranih filmova iz cijelog svijeta, a svaki je predstavljen po tri člana tima (producent, režiser, montažer). Oni će intenzivno raditi u prostoriji za montažu, graditi pametan, prilagođen plan distribucije i marketinšku strategiju, kao i sastajati se sa važnim međunarodnim distributerima, prodajnim agentima i predstavnicima festivala.

Radionica je podijeljena u tri jednonedeljne rezidencijalne sesije:

  1. sesija: april – Češka Republika / grubi rez
  2. sesija: jun – Slovačka / fini rez
  3. sesija: septembar – Švedska / predfinalna verzija filma

Više od 20 iskusnih predavača: producenata, montažera nagrađivanih filmova i kreativnih stručnjaka za PR i marketing odabranim timovima radiće individualno mentorstvo. Međunarodno priznati tutori imaju za cilj da inspirišu učesnike da pronađu sopstveni način da ispričaju priču – i kako da je kasnije prodaju.

Sve informacije oko aplikacije i učešća u programu možete pronaći OVDJE.