DOCU ROUGH CUT BOUTIQUE 2022 OTVOREN ZA PRIJAVE DO 07.FEBRUARA

Program Docu Rough Cut Boutique namijenjen je dokumentarnim filmskim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe. Program se sastoji od tri modula koji se održavaju od ožujka do sredine kolovoza na tri različite lokacije, u Budimpešti, Sofiji i Sarajevu. Program obuhvaća grupne i pojedinačne konzultacije vezane uz projekt i njegovu montažu, zatvorene projekcije i prezentaciju projekata za goste CineLink dana filmske industrije.

Program radionica uključuje tutorijale za montažu, grupne sesije i individualne sastanke sa renomiranim dokumentarističkim stručnjacima i profesionalcima. Program kulminira na Sarajevo Film Festivalu. Pet projekata će biti predstavljeno donosiocima odluka na CineLink Industry Days (finansijeri, prodajni agenti, distributeri, emiteri i programeri festivala) kako bi se pomoglo njihovo dovršenje i poboljšale njihove mogućnosti distribucije i festivalske prezentacije.

Rok za predaju aplikacija projekata je 7. februar 2022. godine a svi zainteresovani mogu aplicirati OVDJE.

Za program se prihvataju projekti koji dolaze iz sljedećih zemalja:

Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Docu Rough Cut Boutique nagrade:

Avanpost nagrada – postprodukcijske usluge u naturi u vrijednosti od 20.000 €

CAT&Docs nagrada – 2.000 €

Nagrada HBO Europe – 2.000 €

IDFA nagrada – pobjednik će biti u potpunosti pozvan na IDFA 2022

DOK Leipzig Preview Award – poziv za predstavljanje projekta na DOK Leipzig 2022.

Nagrada Movies that Matter – pobjednik će učestvovati u programu Movies that Matter Industry days: Take on Impact

Proces selekcije izabranih projekata je da žiri  pregleda grube rezove aplikanata i napravi uži izbor projekata, koji će potom biti pozvani na online intervju tokom posljednje sedmice februara. Zatim se radi konačna selekcija.

Službeni jezik radionice je engleski. Svi članovi tima moraju tečno govoriti engleski da bi učestvovali. Odabrani učesnici moraju biti prisutni na svim sesijama.

Za sva pitanja kontakti su: email@bdcwebsite.com, rcb@sff.ba, industry@sff.ba