OTVORENE PRIJAVE ZA 9.STAR FILM FEST

Organizator Star Film Festa, Kino klub Sisak poziva sve mlade autore kratkometražnih filmova iz cijelog svijeta da prijave svoje filmove na konkurs za sudjelovanje u ovogodišnjem devetom izdanju Star Film Festa! Prijave za Festival koji će se ove godine održati od 01. – 03.septembra su otvorene do 15.maja ove godine.

Star Film Fest posvećen je filmovima mladih autora iz cijelog svijeta te već 8 godina zaredom  mladim, talentovanim filmašima pruža priliku da njihova ostvarenja dođu na filmsko platno te omogućava afirmaciju polaznicima Akademije dramskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti, ali i bilo kojoj mladoj osobi koja se želi baviti filmom van akademskih okvira.

Prijaviti se može putem putem online servisa FilmFreeway ili Festhome. Poveznice na online servise dostupne su na internetskoj stranici festivala, a na istom se mjestu nalaze i Pravila za prijavu filma.

Star Film Fest će se održati od 1. do 3. septembra 2022. godine pod sisačkim zvjezdanim nebom, a osim filmskih projekcija i natjecateljskog programa održati će se i izložbe, filmske radionice, koncerti te rasprave o aktuelnim tematikama. Žiri dodjeljuje ukupno 12 nagrada među kojima je i novčana nagrada koja će se dodijeliti jednom od pobjedničkih filmova kao podrška za dalje stvaranje.

Ovo je i poziv svim mladim autorima iz BiH bilo da su profesionalno ili amaterski posvećeni sedmoj umjetnosti da se prijave i svoja ostvarenja prikažu na ovom izuzetno atraktivnom i rastućem Festivalu.