OTVORENE PRIJAVE FILMOVA ZA PROGRAME 69. PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

Pulski filmski festival, čije će se 69.izdanje ove godine održati od 16. do 24. jula krajem proslog mjeseca je objavio poziv za prijavu filmova u Hrvatski i Međunarodni program (sekcija Manjinske koprodukcije). Pravo prijave filmova imaju svi dugometražni igrani filmovi nastali u 2021. i 2022. godini, a poziv je otvoren do 31. marta u ponoć.

Pravo prijave u Međunarodni program – Manjinske koprodukcije imaju dugometražni igrani filmovi. Manjinska hrvatska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Europe o kinematografskoj koprodukciji (revidirana) i/ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama. Umjetnički ravnatelj Festivala zadržava pravo uvrštavanja Manjinske koprodukcije u natjecateljski odnosno nenatjecateljski dio Međunarodnog programa.

POSTUPAK PRIJAVE

Filmovi se prijavljuju putem službene online prijavnice na mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala www.pulafilmfestival.hr.

Filmove smiju prijaviti producenti, redatelji i nacionalna filmska tijela koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova. Prijavnica i prijavljeni filmovi moraju udovoljavati navedenim Pravilima za prijavu filmova.

Prijavnica se sastoji od pet dijelova:

  1. Podaci o producentu
  2. Podaci o filmu
  3. Podaci o autorima
  4. Tehnički podaci o filmu
  5. Prilozi

Izbor prijavljenih filmova i uvrštavanje u natjecateljski ili nenatjecateljski program izvršit će umjetnički ravnatelj Pavo Marinković, a rezultati selekcije očekuju se u drugoj polovini maja, odnosno početkom juna, nakon sjednice Festivalskog vijeća.

Prijavnice moraju biti ispunjene u skladu s Pravilima za prijavu filmova, a pristupa im se putem sljedećeg obrasca:

PRIJAVNICA ZA MEĐUNARODNI PROGRAM  – MANJINSKE KOPRODUKCIJE