BELDOCS IN PROGRESS PRIMA PRIJAVE DO 15.MARTA

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs jedno je od glavnih mjesta okupljanja kreativnih dokumentarnih filmova i evropskih filmskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu. Beldocs je prepoznat kao mjesto za najbolje domaće i svjetske kreativne dokumentarne filmove, koji daje sveobuhvatan pregled novije svjetske dokumentarne produkcije, otkriva i otkriva nove glasove, a s druge strane jača, razvija i podržava industriju regiona.

IDFF Beldocs poziva filmske stvaraoce sa Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija), baltičkih država i post-sovjetskih medijskih zemalja (Gruzija,, Moldavija, Ukrajina) da se prijave za različite dijelove Beldocs Industry 2022, koji će se održati od 11. do 14. maja 2022. Projekti bi trebali biti ili glavna produkcija ili koprodukcija gore navedenih zemalja.

Beldocs in Progress je platforma za predstavljanje uvjerljivih i vizuelno jakih dokumentarnih projekata u produkciji ili postprodukciji međunarodnim predstavnicima industrije. Projekti koji učestvuju na Beldocs in Progress takmičiće se za novčanu nagradu Al Jazeere Balkans i brojne nagrade koje osiguravaju partneri Beldocsa – Međunarodni festival dokumentarnog filma u Solunu, Institut za dokumentarni film, Pitch the Doc i drugi.

Beldocs XR Academy je trodnevna obuka za autore XR projekata (dokumentarnih, umjetničkih i/ili edukativnih projekata) usmjerena na mogućnosti korištenja XR projekata i razvoj projekata učesnika.

Beldocs Kids & Youth je dvodnevna razvojna radionica za svježe i inovativne projekte u različitim fazama razvoja i produkcije koja mladoj publici priča priče iz stvarnog života.

Da biste se prijavili, popunite formular za prijavu OVDJE. Rok za prijavu je 15. mart 2022! Za više informacija kontaktirajte šefa sektora industrije Beldocs IDFF Ieva Ūbele na ieva.ubele@beldocs.rs.