CINELINK CO-PRODUCTION MARKET & DRAMA SFF OTVORIO POZIV ZA PRIJAVE

Otvorenim pozivom Cinelink traži uzbudljive dugometražne igrane i dramske projekte u fazi razvoja i finansiranja od filmskih stvaralaca koji prvi put rade i poznatih autora. Projekti mogu biti u ranoj fazi, ali trebaju imati producenta, pisca i režisera/kreatora prilikom prijave. Projekti koji uđu u uži izbor biće kontaktirani radi intervjua u prvoj polovini maja, dok će konačan izbor biti objavljen sredinom maja 2022.

Odabrani projekti će učestvovati u online radionici razvoja scenarija u prvoj sedmici juna 2022. godine i bit će pozvani da učestvuju na CineLink onsite radionici u Sarajevu (krajem juna) kako bi radili sa urednicima scenarija, razgovarali o njihovom finansiranju i planovima proizvodnje, osmislili marketing strategije i rad na generalnoj prezentaciji svojih projekata sa vrhunskim profesionalcima iz industrije.

Stoga će CineLinkov predani tim redovno pratiti filmske stvaraoce od juna do avgusta 2022. kako bi pripremili njihovo učešće na manifestaciji CineLink Industry Days tokom 28. Sarajevo Film Festivala (12.-19. avgusta 2022.).

Učešćem na CineLink Co-Production Marketu svi pozvani dobijaju slijedeće:

  • Konsultacije po mjeri o vašem projektu od strane vrhunskih profesionalaca u industriji;
  • Sticanje međunarodne vidljivosti za svoj projekat;
  • Kontakte sa potencijalnim koproducentima, prodajnim agentima, finansijerima, distributerima i emiterima;
  • Priliku da osvoje jednu od novčanih nagrada.

Za prijavu na CineLink Co-Production Market potrebno je dostaviti scenario, a prijave koje ne ispunjavaju ove kriterije neće se uzeti u obzir za konačan odabir.

Učešćem u CineLink Drami svi pozvani dobijaju slijedeće:

  • Priliku da dalje razvijaju svoj projekat sa istaknutim konsultantima za scenarije, montažerima i drugim filmskim profesionalcima;
  • Predstavljanje svog projekta na otvorenoj pitching sesiji regionalnim i evropskim donosiocima odluka, nakon čega slijede sastanci jedan na jedan;
  • Sticanje uvida u pejzaž TV dramske serije;
  • Sticanje međunarodne vidljivosti za svoj projekat;
  • Priliku da osvoje nagradu za razvoj CineLink Drama.

Za prijavu na CineLink Drama potrebno je poslati sljedeće materijale: projektnu bibliju i tretman ili pilot scenario prve epizode (potrebna su 2 materijala), a prijave koje ne ispunjavaju ove kriterije neće biti uzete u obzir za konačni odabir.

Svi zainteresovani autori sa projektima mogu se prijaviti OVDJE.

Oni koji imaju namjeru da se prijave moraju imati na umu da je samo ovaj poziv za CineLink Co-Production Market raspisan za 2022. godinu, Drugi poziv za podnošenje prijava neće biti objavljen. Službeni jezik CineLink Co-Production Market & Drama je engleski, stoga se prijava i svi ostali potrebni materijali moraju podnijeti na engleskom jeziku.

Za sva pitanja, svi zainteresovani mogu kontaktirati tim Cinelink-a SFF putem maila: industry@sff.ba.