KIDS KINO INDUSTRY 2022 OTVORIO POZIV ZA PRIJAVE

Kids Kino Industry traži nove raznolike, napredne ideje za filmove i serije za novu generaciju mladih gledatelja, koje će predstaviti pred grupom predstavnika industrije, donositelja odluka i investitora.

Uvjerenje je odgovornih ovog programa da su kvalitetni, prosvijećeni filmovi i serije za našu mladu generaciju sada važniji nego ikada. Osnovni cilj je pomoći filmskim stvaraocima da pronađu prave partnere i investitore za svoje projekte.

Za izdanje 2022. producenti mogu prijaviti svoje projekte filmova i serija za mladu publiku u dvije kategorije: u razvoju i projekat u izradi.

Poziv je otvoren za sljedeće vrste projekata:

Cjelovečernji filmovi i serije za mladu publiku i mlade odrasle;

Akcija uživo, dokumentarni film, animacija, transmedija;

Traženje sredstava, koproducenti, distributeri, prodajni agenti, emiteri, festivali;

Sa producentom na licu mjesta.

Glavni fokus će biti stavljen na evropske projekte u razvoju, u ranoj fazi proizvodnje ili u postprodukciji, ali su prijave otvorene i za projekte izvan Evrope. Podnošenje je besplatno.

Svake godine na ovom događaju donosioci odluka i investitori traže projekte koji najviše obećavaju.Prethodnih godina forum je okupljao predstavnike industrije koji su radili za etablirane kompanije kao što su Netflix, ViacomCBS, ARRI, Indie Sales, New Europe Film Sales, LevelK, TVP, KiKa, YLE, RTV Slovenija, Windrose, Dutch Features, Beta Film, Distribucija atrakcija, Dandelooo, Millimages, Canal+ Poljska.

Događaj će se održati od 27. do 30. septembra 2022. kao industrijski dio Međunarodnog filmskog festivala Kids Kino. Događaj će se održati u hibridnoj formi: u Varšavi, Poljska, i online.

Dodatne detalje, smjernice i obrasce za podnošenje možete pronaći ovdje: https://www.kidskinoindustry.pl/pitch-your-project/

Za sva pitanja oko prijave i učešća, svi zainteresovani mogu kontaktirati šeficu industrije, Zofiju Horszczaruk putem mail zofia.horszczaruk@nowehoryzonty.pl.