OTVOREN REGIONALNI POZIV ZA JAVNI IZBOR SELEKTORA FILMSKOG FESTIVALA U HERCEG NOVOM

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival je najznačajniji filmski festival u Crnoj Gori koji traje već duže od tri decenije. Internacionalni program 34. izdanja festivala sastoji se od takmičarskih selekcija: dugometražnih igranih ostvarenja, studentskih filmova i selekcije Mreže festivala Jadranske regije. Vantakmičarski program Kino Evropa obuhvata recetna ostvarenja etabliranih evropskih autora.

Glavni cilj Festivala je da promoviše regionalnu i svjetsku kinematografiju, posebno otvarajući prostor za autorke i autore i filmove koji njeguju autentičan umjetnički senzibilitet, hrabar pristup društvenoj stvarnosti, filmskom jeziku i produkciji, sa akcentom na predstavljanju presjeka savremenih poetika i izraza.

Open Air kino Montenegro Film Festivala

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival u susret predstojećem 35. izdanju raspisuje javni poziv za odabir selektora Festivala, u kategorijama:

-Takmičarskog programa dugometražnog igranog filma

-Takmičarskog programa studentskog filma

-Takmičarskog programa dokumentarnog filma

Propozicije: selektor mora biti osoba sa referencama koje će omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektuju; kandidati, u roku od 30 dana od objavljivanja ovog konkursa, treba da dostave:

-Stručnu biografiju i dokaz o stručnoj spremi;

-Motivaciono pismo sa obrazloženjem ukupnog pristupa navedenom poslu, uključujući dosadašnje iskustvo, te moguća unapređenja i modernizaciju u pristupu selekciji.

-Materijal poslati na mejl info@filmfestival.me ili preporučenom poštom na Herceg fest (za Savjet Filmskog festivala Herceg Novi), adresa: Dvorana Park, Njegoševa bb, 85340 Herceg Novi, Crna Gora.

Savjet Festivala će upriličiti razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove i donijeti odluku shodno svojim ingerencijama, vodeći računa o izboru lica čije će iskustvo i autoritet u traženoj oblasti omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektuju, uključujući i dotadašnje reference kandidata, iskustvo u domenu vršenja selekcije festivaskog ili sličnog programa, poznavanju prilika u crnogorskim i regionalnim poslovima filmske produkcije i/ili distribucije, te ličnom autoritetu u domenu programa za koji se kandidat prijavljuje.