OSTALO JE JOŠ PAR DANA ZA PRIJAVE ZA ATELJE VARAN U NOVOM SADU

Tokom trajanja ove intenzivne radionice, 10 učesnika će savladati osnove snimanja dokumentarnog filma i načiniti prve korake ka tome da postanu nezavisni filmski autori. Nakon upoznavanja sa tehničkim aspektima snimanja filma, analize referentnih filmskih ostvarenja, nalaženja lokacija i pisanja scenarija, svaki učesnik će započeti snimanje sopstvenog kratkog dokumentarca na istu temu. Montaža (uz asistenciju profesionalnih montažera) će omogućiti uvid u važan odnos koji postoji između autora i montažera.    Svi koji žele da steknu početno iskustvo u snimanju dokumentaraca i svega što to podrazumijeva. Svi koji žele da obnove ili preispitaju svoj rad i pristup snimanju dokumentaraca.

fotografija arhiva atelje Varan

Poznavanje tehnike snimanja filma nije neophodno. Radni jezici radionice: engleski, francuski i lokalni. Obavezno je poznavanje engleskog jezika.

Raspon godina: od 18 do 35

Državljani sljedećih zemalja: Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Albanija, Mađarska, Rumunija

Broj učesnika: 10

Radionica je besplatna: sve troškove pokrivaju partneri ovog projekta

Radionica će se održati na Akademiji umjetnosti Novi Sad, Đure Jakšića 7, 21101 21000 Novi Sad, Srbija od 13. 06. 2022. do 07. 08. 2022.

Selekcija kandidata se vrši u dvije faze Prva faza je podnošenje pisane prijave u kojoj se nalaze CV, kratka biografija, slobodna forma, 2 strane, tekst dužine jedne strane sa ili bez fotografije na jednu od sljedećih tema: Opišite nam neko mjesto, opišite nam neki trenutak iz života, Opišite nam svoj komšiluk

Popunjen formular za prijavu – nalazi se ovde: Formular-Atelje-Varan-radionica-NS

Sav materijal se šalje na mail adresu varan@domomladine.org sa kompletnim podacima za kontakt.  Ne traži se disertacija, već tekst kojim se obraćate direktno odgovornima ateljea.

Sav materijal mora biti na engleskom jeziku. Kandidatima koji prođu u drugu fazu biće zakazan termin za razgovor prije konačnog prijema. Razgovor će se obaviti ili lično u Beogradu, ili telefonom, ili putem Zoom aplikacije.

Rok za slanje pisane prijave: 23. 04. 2022., a datumi održavanja razgovora u beogradu, telefonom ili online: 04, 05. i 06. 05. 2022.