ZONA PARTY OKUPIO VELIKI BROJ GLUMACA I GOSTIJU 28.SFF

ZONA party tradicionalno je jedan od najatraktivnijh industrijskih događaja koji se dešavaju za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala. Domaćin ovogodišnjeg izdanja ZONA party koji je održan u prelijepom ambijentu restorana Four Seasons u Sarajevu po prvi put bila je Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Sjajna atmosfera na ZONA party sinoć u restoranu Four Seasons

Brojnim poznatim glumcima iz BiH i regiona sa kojima surađuje agencija ZONA Talents, velikom broju zvanica iz društvenog života Sarajeva i gostima Sarajevo Film Festivala obratio se prigodnim govorom i Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antonio Beus.

Antonio Beus prilikom obraćanja zvanicama na ZONA party

Tom prilikom je istakao da je agencija ZONA talents jedan od najsvijetlijh primjera predstavljanja umjetničkih talenata, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona balkana na evropskoj i svjetskoj filmskoj sceni te je prenio odlučnost Upravnog odbora Fondacija za daljnjem regionalnom povezivanju i radu na povečavanju budžeta za podršku proizvodnji filmova koji će doprinijeti i povečanju honorara glumaca i svih filmskih radnika iz naše zemlje. Nastavio je informacijom da je ove godine Fondacija rekordnim iznosom od 500.000 KM podržala 15 filmskih Festivala i filmskih smotri iz naše zemlje te da je o toku proces odlučivanja o podršci filmskim projektima sa također rekordnim iznosom od preko 2.000.000 KM.

Jovan Marjanović, Anila Gajević i Mirsad Purivatra na crvenom tepihu ZONA Party

Gospodin Beus je svoje obračanje završio sa ekskluzivnom informacijom da Fondacija za kinematografiju kreće u kapitalni projekat digitalizacije kino dvorana u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH koji će u narednom periodu doprinijeti da sve domaće i regionalne filmske naslove mogu i usto vrijeme kad i u velikim centrima pogledati u građani u manjim sredinama Federacije BiH i na taj način omogućiti našim autorima i producentima puno veći auditorijum za prezentaciju novih naslova pred domaćom publikom.

Elena Matić, mlada zvijeda serije Amazona (u sredini) sa kolegama iz agencije ZONA talents

Prisutni su velikim aplauzom na inicijativu gospodina Beusa nagradili i novu mladu glumačku zvijezdu agencije ZONA Talents, 14-godišnju Elenu Matić iz Dervente koja uskoro u naslovnoj ulozi počinje snimanje nove serije Amazona u Španiji.

Hrvatska zvijezda Ornela Vištica i Anila Gajević prate projekciju Show Reel ZONA Talents

Agencija ZONA talents se nakon toga svim zvanicama predstavila sa projekcijom Show reel u kojem su prezentovani svi veliki lokalni i svijetski projekti u kojima su učestvovati glumci iz najveće talents agencije u regionu a nakon toga je do duboko u noć u sjajnoj atmosferi sve zvanice zabavljao sjajni DJ Indigo.