FILM ”ZVIJER” INSPIRIRAN STVARNIM DOGAĐAJIMA POBJEDNIK 17. NAFF-A

Svečanom dodjelom nagrada sinoć je završeno 17.izdanje Festivala animiranog filma u Neumu. Pobjednik festivala je film „Zvijer“ inspiriran je stvarnim događajima. Ovo ostvarenje inspirisano stvarnim događajima istražuje život tajne policijske agentice tijekom vojne diktature u Čileu. Njen odnos s njezinim spom, tijelom, strahovima i frustracijama otkriva mračan prijelom njenog uma i države. Autor Hugo Covarrubias osim glavne nagrade dobio je i nagradu za najbolju glazbu na 17. NAFF-u.

Insert iz pobjedničkog filma 17.NAFF “Zvijer”

Nagrada koja se dodjeluje za likovnost ove godine otišla je u Izrael. Autorica Hani Dombe je nagrađena za film ”Perje” u ovoj kategoriji. Najboljim studentskim filmom proglašen je češki uradak  ”Mama je uvijek u pravu” koji je rađen u tehnici kolaž.

Još jedan izrelski film nagrađen je na ovogodišnjem Festivalu animacije u Neumu, a to je film ”Posljednja želja”. Autorica Galia Osmo primila je nagradu u kategoriji najbolja animacija glina-lutke.”Drago mi je što sam u Neumu. Nisam očekivala da ću dobiti nagradu, jako sam iznenađena”, kazala je animatorica iz Izraela.

Galia Osmo prima nagradu za film “Posljednja želja”

Jedna posebna nagrada koja se dodjeljuje od 2017. godine na NAFF-u jeste i nagrada u čast oskarovca Dušana Vukotića. Ova nagrada se dodjeljuje mladim autorima kao podsticaj za daljnji rad.  Ove godine nagrada je otišla u Rusiju za film ”Susret”.

Za 3D animaciju ove godine nagrađen je autor Brent Forrest iz Japana za animirani film ”Žaba samuraj”, dok je priznanje za 2D animaciju otišlo u ruke Italijana Simonea Massija za film ”Svaki izlazak sunca”.

Projekcija pobjedničkih filmova 17.NAFF nakon ceremonije dodjele nagrada

Nakon svečanosti dodjele nagrada, gosti Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu su uživali u projekcijama nagrađenih filmova.