ANILA GAJEVIĆ ČLAN ŽIRIJA TAKMIČARSKOG PROGRAMA FESTIVALA FINÁLE PLZEŇ

Festival Finále Plzeň je jednonedeljni filmski festival fokusiran isključivo na češki film, sedmodnevni nacionalni festival filmova, dokumentarnih filmova, TV i studentskih radova, događaj koji ugošćuje stotine čeških i stranih filmskih glumaca i profesionalaca, Festival koji je jedan od najstarijih i najpoznatijih filmskih događaja u Češkoj prepun je popratnih aktivnosti – koncerata, autorskih čitanja, izložbi i programa za djecu i najveća češka filmska platforma te vrste.

U više od tri decenije, Festival je postao veliki igrač na češkoj kulturnoj sceni i tamo je osigurao stalno mjesto. Početni pregled češke kinematografije postepeno je postao međunarodno priznata platforma koja promovira češku audio-vizuelnu produkciju i češke filmske stvaraoce u zemlji i inostranstvu.

Atmosfera sa jedne od projekcija Festivala Finále Plzeň

35. izdanje Festivala Finále Plzeň održava se u terminu od 23. do 28.septembra a poziv za mjesto u žiriju programa dugometražnog igranog i animiranog filma koji su i glavna takmičarska selekcija Festivala dobila je i vlasnica i direktorica BH casting agencije Anila Gajević.

ZONA djeluje od 2008. godine kao prvu agencija za talente u Bosni i Hercegovini koja je danas među vodećim agencijama u jugoistočnoj Evropi i šire. Agencija predstavlja neke od najistaknutijih glumaca i mladih talenata sa Balkana i Rumunije, Bugarske, Turske i Španije. Kao agent Anila Gajević je zastupala glumce u brojnim međunarodnim projektima kao što su „Nemoguća misija: Protokol duhova“, „The November Man“, „Snowpiercer“, „Legends“ „Skyfall“ „The Last Christmas“, „Gomorrah“, „Igra prestolja“, „Jack Ryan“, „Igre u Minhenu“, „Pre nego što umremo“, „42 segundos“, „Svi vole dijamante “ i drugi.

Anila Gajević našla se u odabranom društvu žirija takmičarskog programa Festivala Finále Plzeň u kojem su još holandski reditelj Matthias Luthardt, rumunska glumica Dana Rogoz, Natalia Libet, čuvena producentica iz Ukrajine te Javier Garcia Puerto , umjetnički direktor filmskog Festivala REC iz Tarragone.

Nagrada Zlatni vodomar Festivala Finále Plzeň za koju se takmiče igrani i animirani filmovi

Inače filmovi u takmičarkom programu Festivala Finále Plzeň natječu se za nagrade Zlatni vodomar koju dodjeljuje Međunarodni žiri za dugometražne i animirane filmove. Kompletan pregled programa Festivala Finále Plzeň svi zainsteresovani mogu naći OVDJE.