PRIJAVITE SVOJ DOKUMENTARNI FILM NA 19. ZAGREBDOX

ZagrebDox je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava svake godine krajem početkom proljeća u Zagrebu. Festival je osnovan 2005. godine s ciljem da se gledateljima i stručnjacima pruži uvid u recentnu dokumentarističku produkciju, potakne nacionalna dokumentarna proizvodnja kao i da se ojača međunarodna te regionalna suradnja na polju koprodukcija. Programska orijentacija ZagrebDoxa organiziranje je specijaliziranog festivala koji prikazuje najbolje kreativne dokumentarne filmove čija imaginativna forma i odabir tema čine ovaj Festival jedinstvenim u Hrvatskoj i u Europi. Takmičarski program festivala podijeljen je na međunarodnu i regionalnu konkurenciju. Program festivala sastoji se od: takmičarskog, službenog, programa retrospektiva i posebnih programa.

Atmosfera sa jedne od projekcija Zagredox Festivala

Službena konkurencija sastoji se od međunarodne konkurencije i regionalne konkurencije. U međunarodnoj konkurenciji sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih koji sudjeluju u regionalnoj konkurenciji. Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunija. U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi iz 2022. godine.

Rok za prijavu filmova je 30. novembar 2022. godine (za filmove koji su dovršeni nakon januara 2022), odnosno 23. decembra 2022. za filmove u produkciji. U takmičarskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj.

Prijave dokumentarnih filmova u programe 19. ZagrebDoxa vrše se putem online obrasca isključivo putem platforme FilmFreeway OVDJE.

Svi zainteresovani autori i producentske kuće iz BiH i regiona pravilnik festivala mogu pronaći OVDJE. a za sva dodatna pitanja mogu se obratiti na submissions@zagrebdox.net.