11.TFF SVEČANO OTVOREN PROJEKCIJOM FILMA „ŠVEDSKO SRCE MOJE MAJKE“

Projekcijom filma “Švedsko srce moje majke”, reditelja Adisa Bakrača protekog vikenda je u Bosanskom kulturnom centru svečano otvoren 11. Tuzlanski Film Festival. Ove godine za Tuzlanski Film Festival pristiglo je oko 650 filmova svih žanrova, a tokom pet dana festivala, publika će imati priliku da pogleda najbolje filmove sa južnoslavenskog prostora.

Detalj atmosfere na svečanom otvorenju 11. Tuzla Film Festivala

– Imamo kratke igrane, dokumentarne, igrane, animirane i duge igrane filmove, što je naša kategorija i koja postoji 10 godina i može se reći da je to samostalan festival unutar festivala. Ove godine BiH je imala zaista nevjerovatan broj urađenih filmova, mislim da je pet ili šest napravljeno, a nekoliko je završilo i na našem festivalu – izjavio je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala.

Projekcije će narednih dana biti upriličene u Narodnom pozorištu Tuzla, a ove godine paralelno se održava i 24. Festival dokumentarnog filma.

Autor filma “Švedsko srce moje majke” Adis Bakrač će u toku 11.TFF održati i radionicu na temu filmske režije

Nakon svečane projekcije na binu BKC-a Tuzla izašla je ekipa filma “Švedsko srce moje majke” koju je publika nagradila dugotrajnim aplauzom. Reditelj filma, BH autor Adis Bakrač će između ostalih  pozatnih filmskih profesionalaca i autora iz regiona u toku festivala održati i radionicu za sve prisutne autore i učesnike na temu filmske režije.