OTVORENE PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU MREŽE FILMOFILA JADRANSKE REGIJE

Mreža Festivala jadranske regije otvorila je poziv za mlade ljubitelje sedme umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije da postanu članovi/članice Mreže filmofila Jadranske regije. Priliku da postanu članovi/članice mreže imaju svi državljani/ke navedenih zemalja mlađi/e od trideset godina.

Najaktivniji članovi/članice, sa najkvalitetnijim prijavama, imat će priliku da posjete jedan ili više festivala Mreže i učestvuju u programu koji je pripremljen posebno za njih, a sadrži filmske projekcije, razgovore s autorima i predavanja, kako bi dobili jasnu sliku o novim tendencijama u suvremenoj kinematografiji.

Mreža festivala Jadranske regije poziva sve mlade filmofile iz regije da se prijave za u programu

Festivali Mreže filmofila Jadranske regije:

Ljubljana International Film Festival – 09.- 20.11.2022.

Festival autorskog filma Beograd – 20.11.- 02.12.2022.

Sarajevo Film Festival – august 2023.

Filmski festival Herceg Novi – august 2023.

Zagreb Film Festival – oktobar 2023.

Za prijavu je potrebno napraviti profil i ispuniti obrazac na sljedećem linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2022/custom-form/volim-film-programme_2022/edit

Učešće u programu je besplatno, a festivali pokrivaju prevoz i smještaj za učesnike/učesnice koji dolaze iz drugih gradova. Broj učesnika/učesnica po festivalu je ograničen. Prijave su otvorene bez vremenskog ograničenja.

Cilj programa Mreže filmofila Jadranske regije je promocija filmske umjetnosti i isticanje važnosti gledanja filmova u kinu i razgovora sa autorima/autoricama.