„BALADA“ OSVOJILA ZLATNU VILU 11.TUZLA FILM FESTIVALA

”Radujem se dolasku u Tuzlu. Bila je divna projekcija… Javili su nam da smo dobili nagradu i ponosna sam što je prva nagrada za ovaj film došla iz Tuzle” – izjavila je rediteljica filma „Balada“ BH autorka Aida Begić prilikom preuzimanja nagrade.

Okončan je i 24. Festival dokumentarnog filma koji je prvi put poslije rata nastavio svoje održavanje, Za pobjednika je proglašen film “Svjetla Sarajeva” autora Srđana Perkića. Zlatnu vilu za najbolji film dokumentarnog programa Tuzla Film Festivala za osvojio je naslov “Skroz Sarajevo” autora Nenada Đurića.

Aida Begić u društvu ostalih laureata 11.Tuzla Film Festivala nakon dodjele nagrada

”Nagrada za produkciju je otišla u ruke Milana Stojanovića za film “Leto kada sam naučila da letim”, Stefan Arsenijević je dobio nagradu za scenario – istakao je je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala u izjavi za medije tokom dodjele i nastavio:“Jako smo ponosni da smo ove godine u pet festivalskih dana uspjeli vratiti publiku u kino-dvorane, a uspjelo se u namjeri reafirmacije Festivala dokumentarnog filma“.

Ove godine na Tuzla Film Festival pristiglo je oko 650 filmova svih žanrova, a tokom pet dana festivala, publika je imala priliku pogledati najbolje filmove sa južnoslavenskog prostora.