EUROPEAN SHORT PITCH FORUM PRIMA PRIJAVE DO 12.DECEMBRA

European Short Pitch koprodukcijski forum platforma je namijenjena projektima u postprodukciji, a cilj joj je promicanje europskih koprodukcija i umrežavanje mladih scenarista s filmskim profesionalcima iz cijele Europe. Europski talenti, odabrani na temelju kvalitete i potencijala svojih projekata kratkometražnih filmova, predstavit će na forumu svoje projekte pred panelom vodećih europskih producenata, financijera i distributera. Prijaviti se mogu samostalni autori ili timovi redatelja/scenarista/producenta s međunarodnim projektom kratkometražnog filma.

Odabrani na osnovu kvaliteta i potencijala svojih projekata kratkih filmova, 2 do 4 evropska talenta će predstaviti i izložiti izvode svojih radova u toku pred panelom profesionalaca koji su pozvani i na licu mesta i na mreži za Koprodukciju Forum.

Detalj sa jednog od predhodnih izdanja European Short Pitch Foruma

European Short Pitch ima za cilj da dovede mlade evropske talente u centar pažnje, da im pruži priliku za vrhunsku promociju i razvije koprodukciju kratkih filmova u Evropi. U prethodnim izdanjima (2007. – 2022.) predstavljeno je 350 projekata, što je do sada rezultiralo snimanjem 125 kratkih filmova – mnogi s vrlo uspješnom međunarodnom karijerom.

Pitching će se, u prisustvu pozvanih profesionalaca, održati 9. februara (datum TBC) gdje će svaki projekat imati priliku da prikaže odlomke svog grubog reza i predstavi film i njegove specifične potrebe. Pitching će biti praćen sastancima jedan na jedan.

Kotizacija za jednu osobu po projektu iznosi 300 eura. Naknada pokriva školarinu, kao i smještaj i izdržavanje za Koprodukcioni forum. Kotizacija ne pokriva putne troškove, koji će biti na teret učesnika. European Short Pitch prihvata maksimalno 3 osobe po projektu; dodatni učesnici moraju sami pokriti svoje troškove: smještaj, dnevnice i put.

Svi zainteresovani autori i producenti sve informacije o programu i aplikaciji mogu pronaći na zvaničnom web site-u Foruma OVDJE.