TRIJUMF FILMA “TROUGAO TUGE” NA DODJELI EVROPSKIH FILMSKIH NAGRADA

Ruben Östlund nastavio je svoj pobjedonosni put sa novim filmskim ostvarenjem „Trougao Tuge“ (Triangle of Sadness), sa kojim je po drugi put osvojio Cannes Film Fetival sa sinoć održanom dodjelom nagrada Evropske filmske Akademije održanom u glavnom gradu Islanda, Rejkaviku. Ova neobična filmska satira modernog i mondenskog društva postala je apsolutni pobjednik 35.izdanja nagrada EFA sa čak četiri osvojene nagrade. Pored nagrada za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenario, nagradom za najboljeg evropskog glumca okitio se hrvatski veteran  Zlatko Burić.

Ekipa filma “Trougao tuge” na crvenom tepihu 28.Sarajevo Film Festivala

“Trougao tuge” je otvorio ovogodišnji Sarajevo Film Festival, a jedan od koproducenata filma je i Obala Art Centar iz Sarajeva. Humorna drama “Trougao tuge” u kina širom Bosne i Hercegovine dolazi od 22. decembra. Ceremonija dodjele nagrada Evropske filmske akademije održana je u subotu u Rejkjaviku.

“Trougao tuge” je razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je reditelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.

Yaya (Charlbi Dean) i Carl (Harris Dickinson) modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitry (Zlatko Burić) i njegova žena Vera (Sunnyi Melles), stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlagirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Thomas (Woody Harrelson).

Film „Trougao Tuge“ je od 22.decembra u svim BH kinima u distribuciji Obala Art Centra. Trailer filma možete pogledati u nastavku: