OTVORENE PRIJAVE ZA CINELINK CO-PRODUCTION MARKET & DRAMA 29.SARAJEVO FILM FESTIVALA

Odabrani projekti će sudjelovati u online radionici razvoja scenarija (5-7. lipnja 22023.), a sudionici CineLink Co-production Marketa bit će pozvani da sudjeluju na CineLink radionici na licu mjesta u Slanom, Hrvatska (20-24. lipnja 2023.) da rade sa urednicima scenarija, razgovaraju o njihovim finansijskim i proizvodnim planovima, osmišljavaju marketinške strategije i rade na generalnoj prezentaciji svojih projekata sa vrhunskim profesionalcima iz industrije.

Učesnici CineLink Drame prisustvovat će radionici po mjeri tokom Sarajevo Film Festivala (11.-18. avgusta 2023.).

Stoga će CineLinkov predani tim redovno pratiti filmske stvaraoce od juna do avgusta 2022. kako bi pripremili njihovo učešće na manifestaciji CineLink Industry Days tokom 29. Sarajevo Film Festivala (11.-18. avgusta 2023.).

Radna atmosfera sa jednog od predhodnih izdanja CineLink Co-Production Marketa Sarajevo Film Festivala

Svim autorima i producentima koji žele da se prijave sa projektima napomena da je samo jedan poziv za CineLink Co-Production Market raspisan za 2023. godinu, Drugi poziv za prijavu neće biti objavljen.

Učešćem na CineLink Co-Production Marketu učesnici će dobiti slijedeće:

  • Konsultacije po meri o vašem projektu od strane vrhunskih profesionalaca u industriji;
  • Steći međunarodnu vidljivost za svoj projekat;
  • Upoznati potencijalne koproducente, prodajne agente, finansijere, distributere i emitere;
  • Dobiti priliku da osvojite jednu od novčanih nagrada.

Za prijavu na CineLink Co-Production Market potrebno je dostaviti scenario, imati priloženu producentsku i produkcijsku kuću, kao i budžet i plan finansiranja. Prijave koje ne ispunjavaju ove kriterije neće biti uzete u obzir za konačan odabir.

Učešćem u CineLink Drami učesnici će dobiti slijedeće:

  • Priliku da dalje razviju svoj projekat sa istaknutim konsultantima za scenarije, montažerima i drugim filmskim profesionalcima;
  • Predstaviti svoj projekat na otvorenoj pitching sesiji regionalnim i evropskim donosiocima odluka, nakon čega slijede sastanci jedan na jedan;
  • Steći uvid u pejzaž TV dramskih serija;
  • Steći međunarodnu vidljivost za svoj projekat;
  • Dobiti priliku da osvoje nagradu za razvoj CineLink Drama.

Za prijavu na CineLink Dramu potrebno je priložiti bibliju projekta i tretman (cijela serija) ili pilot scenario (prva epizoda), kao i budžet i plan finansiranja. Prijave koje ne ispunjavaju ove kriterije neće biti uzete u obzir za konačan odabir.

Svi zainteresovani autori i producenti iz BiH i regiona sve infomacije oko poziva mogu naći na zvaničnoj web stranici SFF OVDJE a prijaviti se za učešće OVDJE.