OTVORENE PRIJAVE FILMOVA ZA 24.MEDITERAN FILM FESTIVAL

Od danas je otvoren poziv za prijavu dokumentarnih filmova za 24. Mediteran Film Festival, koji će od 10. do 14. oktobra 2023. biti održan u Širokom Brijegu.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 31.jula 2023. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će za vrijeme 24. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektore u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika festivala.

Dio Atmosfere sa jedne od projekcija Mediteran Film Festivala

Od ove godine MFF će u suradnji s Asocijacijom snimatelja i snimateljica u BiH dodjeljivati još jednu nagradu. Naime, nagradu za najboljeg snimatelja/icu, koja nosi naziv BEST CAMERA, će dodijelit Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini,

Više informacija o 24. izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenoj web stranici ili Facebook stranici. Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala OVDJE.