U BUGOJNU PROTEKLOG VIKENDA POČELO SNIMANJE NOVOG BH IGRANOG FILMA „NE SKREĆI SA STAZE“

“Film ‘Ne skreći sa staze’ je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno „ubijaju“ budućnost svoje djece. Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija”; istakao je u izjavi za agnecije FENA scenarista Vahid Duraković.

Scenarista filma “Ne skreći sa staze” Vahid Duraković i reditelj i koscenarista Emir Kapetanović

Reditelj i koscenarista filma je Emir Kapetanović. Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

Mirvad Kurić, Miraj Grbić i Zana Marjanović u pripremi scene za snimanje

U razgovoru za fondandaciju producentica filma Angelina Albijanić Duraković izrazila je veliku zahvalnost kompletnoj ekipi filma na sjajnoj pripremi i početku realizacije produkcije te Fondaciji za kinematografiju Sarajevo, HAVC-u i Filmskom Centru Srbije na podršci te je istakla da bi postprodukcija filma „Ne skreći sa staze“ trebala biti završena do kraja 2023.godine kada bi trebao ugledati svjetlost kino dvorana.

Projekat produkcije filma podržan je i od strane Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, i mnogih Javnih institucija i ustanova iz ovog grada srednje Bosne.

Fondacija za kinematografiju Sarajevo želi svim autorima i učesnicima u projektu novog BH igranog filma dobro i uspješno snimanje.

Preuzeto sa: www.fena.ba ©