KVIFF EASTERN PROMISES 2023 OTVARA PRIJAVE ZA OVOGODIŠNJE IZDANJE RADIONICE WORKS IN PROGRESS

KVIFF Eastern Promises, industrijska sekcija festivala u Karlovim Varima sutra otvara prijave za radionicu Works in Progress showcase. Industrijska sekcija festivala Karlovi Vary, ima uzbudljivu misiju da premosti jaz između talentiranih filmaša i njihovih potencijalnih partnera, festivala i publike.

Program KVIFF Industry Days održava se svake godine tokom festivala (od nedjelje, 2. jula do srijede, 5. jula ove godine) i uključuje radionice, panele i prezentacije, kao i prateće društvene događaje za pozvane filmske profesionalce. Primarni fokus KVIFF Eastern Promises na zemlje srednje i istočne Evrope i Bliskog istoka omogućava ključnim evropskim i američkim industrijskim igračima da otkriju nove projekte u različitim fazama razvoja i proizvodnje.

Festival predstavlja projekte u nastajanju koji u trenutku predstavljanja traže partnere za produkciju ili postprodukciju, međunarodnu prodaju ili festivalske premijere. Svi filmski projekti obuhvataju region centralne, istočne i postsovjetske Evrope, sa novim dodatkom teritorija Bliskog istoka. Filmski stvaraoci i producenti predstavljaju scenarije u razvoju, filmove u produkciji ili postprodukciji, kao i dokumentarne projekte, sve odabrane iz širokog spektra vrlo konkurentnih prijava, u izlozima Works in Progress, Works in Development – ​​Feature Launch i First Cut+.

Detalj sa dodjele nagrada jednog od prehodnih izdanja radionice Works in Progress KVIFF Eastern Promises

Works in Progress je platforma na kojoj odabrani producenti i reditelji iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, Balkana, bivšeg Sovjetskog Saveza, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike prikazuju svoje dokumentarne i igrane projekte u kasnoj ili postprodukcijskoj fazi kako bi industrijska publika prodajnih agenata, predstavnika festivala, distributera i koproducenta.

Osim ove jedinstvene prilike da se osigura dodatno financiranje, koprodukcijski partneri, postprodukcija, međunarodna prodaja ili premijerne projekcije, projekti koji najviše obećavaju dobivaju i nagrade koje producentima omogućavaju da završe film. Pobjednik dobija paket usluga postprodukcije, a dva projekta po 5.000 eura, jedan sponzorira TRT Cinema i jedan KVIFF.

Prijave za Works in progress 2023. otvorene su od 4. aprila a rok za podnošenje prijava je 4. maj 2023. godine. KVIFF Eastern Promises Industry Days 2023. održat će se tokom ovogodišnjeg KVIFF-a od nedjelje, 2. jula 2023. do srijede, 5. jula 2023. Osim Works in Progress i First Cut+, Works in Development – ​​Feature Launch i First Cut+ izlozi će također biti održani.

Svi zainteresovani autori iz BiH i regiona više informacija o prijavama i zahtjevima za iste mogu naći OVDJE.