NEUM UNDERWATER FILM FESTIVAL PRIMA PRIJAVE DO 30.JUNA

Neum Underwater Film Festival dodjeljuje nagrade u 5 kategorija plus Nagradu publike.  Organizator posebno poziva BH autore, podvodne ‘umjetnike’ da podijele svoj rad sa festivalskom publikom u Neumu. Festival se u kratkom roku pozicionirao u svjetskih filmskim kategorijama, kad su u pitanju podvodne sninke.

Uz glavnu filmsku večer, na festivalu se prikazuje program studentskih i amaterskih filmova koji nisu prošli u finale (Fest&val). Te filmska radionica, na temu kako biti podvodni snimatelj, kako efektno snimati pod vodom.

Atmosfera sa jedne od projekcija Neum Underwater Film Festivala

Svako može prijaviti film, festival je prilika za promociju i filma i autora, kao neki ‘underwater networking’, organizatora raduje toliki broj prijava iz svijeta, te autori koji se javljaju svake godine s novim radovima – izjavio je osnivač festivala Ivo Mikulić.

Festival je imao čast ugostiti i prikazati radove autora poput Gareth Bartlett (Grand Prix Mike & Maurice), Mare Milin, Vinko Ćemeraš, Sandra Mađanović, Júlia Girós, Nebojša Vojnović, Clayton Conn (Grand Prix Tiger (Shark) king), Blane Henderson. Lorenzo Moscia, Francesco Cabras. Ukoliko dopuste vremenske prilike, festival će organizovati synchro projekcije u isto vrijeme, na plaži u Neumu. Više informacija o festivalu na službenoj stranici festivala OVDJE, a svi zainteresovani autori iz BiH i regiona za učešće na Festivalu mogu se prijaviti putem web stranice filmfreeway OVDJE do 30.juna. Ulaz na projekcije i filmske radionice je slobodan.