PRIJAVITE SE ZA RADIONICU „VARAN BALKAN – NOVI SAD 2023“

U okviru radionice Varan Balkan – Novi sad 2023“ svi odsbrani učesnici će poslije upoznavanja sa tehničkim aspektima snimanja filma, analize referentnih filmskih ostvarenja, nalaženja lokacija i pisanja scenarija, započeti snimanje sopstvenog kratkog dokumentarca na istu temu. Montaža, uz asistenciju profesionalnih montažera, će omogućiti uvid u važan odnos između autora i montažera.

Za učešće se mogu prijaviti svi kandidati koji žele da steknu početno iskustvo u snimanju dokumentaraca, da obnove ili preispitaju svoj rad i pristup snimanju i poznavanju tehnike snimanja filma. Radni jezici radionice su engleski, francuski i lokalni. Obavezno je poznavanje engleskog jezika. Kandidati moraju biti punoljetni i državljani Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske i Albanije.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA RADIONICE: Institut za razvoj publike (Salon u Radničkoj), Radnička 27, 21000 Novi Sad, i Akademija umetnosti u Novom Sadu, Kosovska 33. Radionica će biti održana od 22.5.2023. do 9.07.2023.

NAČIN PRIJAVLJIVANJA: Selekcija kandidata će biti obavljena u dve faze.

Prva faza je podnošenje pisane prijave koju svi zainteresovani mogu pronaći OVDJE.

Materijal, koji mora biti na engleskom jeziku, se šalje na mejl adresu: varan@domomladine.org sa kompletnim podacima za kontakt.  Nije potrebna disertacija niti propratno pismo.

Druga faza: Kandidatima koji prođu u drugu fazu biće zakazan termin za razgovor pre konačnog prijema. Razgovor će se obaviti lično u Beogradu, ili telefonom, ili putem Zoom aplikacije. Razgovor sa kandidatima za finalnu selekciju biće obavljen između 10. i 15. maja 2023. godine.

Radionicu organizuju: Varan Balkan & Ateliers Varan Paris, Institut za razvoj publike Novi Sad i Dom omladine Beograda. Radionica je besplatna a sve troškove pokrivaju partneri ovog projekta.

Preuzeto sa: www.fcs.rs ©