PRIJAVE ZA TALENT CAMP ODENSE OTVORENE DO 22.MAJA

Talent Camp Odense nudi intenzivne dane radionica, majstorskih tečajeva, projekcija i umrežavanja mladih filmaša i industrije. Program svake godine prima otprilike 20 filmskih stvaratelja u dobi od 18-28 godina svake godine, koji su izloženi jednoj od najintenzivnijih sedmica u njihovoj filmskoj karijeri, bogato iskustvo i nove prijatelje i poslovne kontakte. Da bi se osigurala najviša kvaliteta i sedmica sa pristupom najboljim kratkim filmovima na svijetu, program sarađuje sa danskim i evropskim radionicama  filma u okviru partnerstva sa Screen Talents kao i Odense Internacionalnim filmskim festivalom.

Talent Camp Odense namjenjen je mladim autorima iz cijelog svijeta u dobi od 18 do 28 godina

Talent Camp Odense 2023 održava se u okviru Odense Film Festivala od 28. avgust do 02. septembar u Danskoj a troškovi primljenih učenika su 150€ (uključeno u cijenu: akreditacija za festival, radionice, doručak, ručak po dolasku, večera za dvije večeri i smještaj za cijeli kamp). Učesnici sami plaćaju i dogovaraju svoj prijevoz do Odensea i većinu obroka tokom kampa.

Učesnici imaju pravo učešća na Talent Campu ako su starosti između 18 i 28 godina te su imali glavnu ili A-funkciju u najmanje jednoj filmskoj produkciji. Traženi materijali za prijavu su popunjen online obrazac za prijavu koji svi zainteresovani autori iz BiH i regiona mogu pronaći OVDJE, uključujući motivacijsko pismo i linkove na prethodne filmove na kojima su radili te životopis. Rok za prijave je 22.maj.

U slučaju da je učesnik odabran za Talent camp, Odense Filmska radionica će obavijestiti učesnika do sredine juna 2023. Sve informacije o programu te pravilima za prijavu svi zainteresovani mogu pronaći OVDJE.