IN MEMORIAM: JUČER U SARAJEVU PREMINUO PROSLAVLJENI BH GLUMAC MIRSAD TUKA

Profesionalnu karijeru glumca Mirsad Tuka započeo je kao polaznik Dramskog studija Narodnog pozorišta Tuzla. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Debitirao je u filmu “Praznik u Sarajevu”. Za tu ulogu nagrađen je na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu 1991. godine kao najbolji glumac – debitant.

Mirsad Tuka je od 1996. bio je član ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Odigrao je mnoge uloge u pozorišnim predstavama, od kojih se izdvajaju predstave “Hasanaginica” Nijaza Alispahića, “Žaba” Elmira Jukića, “Sjećaš li se Dolly Bell?” Kokana Mladenovića, “Tri sestre” Pjera Žalice, “Krokodil Lacoste” Zlatka Topčića, “To” Alije Isakovića, “Poljska konjica” Marka Vešovića itd.

Komemoracija za Mirsada Tuku biće održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak u 12:00 sati a dzenaza na groblju Bare u 14:30 sati

Kao što je već poznato, Tuka je preminuo jučer u 59. godini života nakon duge i teške bolesti. Iza njega je ostala supruga Nermina i sinovi Dino i Mak.

Komemoracija za bh. glumca Mirsada Tuku bit će održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak, 13. jula u 12 sati. Dženaza je u 14:30 na gradskom groblju Bare. Upravni odbor i uposlenici Fondacije za kinematografiju Sarajevo izražavaju najdublju sućut obitelji i prijateljima preminulog Mirsada Tuke.