PRIJAVE ZA RADIONICU DOX IN VITRO 2023 OTVORENE DO 15.AVGUSTA

DOX IN VITRO (dokumentarni projekti u epruveti) je dvodnevna radionica fokusirana na razvoj dokumentarnih projekata. Dizajniran je za buduće producente i dokumentariste iz centralne Evrope a ove godine se održava 10. i 11.septembra u Hotelu Park Avenue u Slovačkom gradu Piestany.

Kroz prezentacije vodećih međunarodnih stručnjaka, događaj će ukazati na bitna razmatranja za pričanje priča koje mogu putovati. Ovo uključuje i kreativne pristupe pričanju dokumentarnih filmova i razmatranja o evropskom dokumentarnom tržištu.

DOX IN VITRO je prilika za sve autore da razviju svoj dokumentarni projekat radeći u maloj grupi pod vodstvom vodećih međunarodnih dokumentarista. Svi autori će dobiti ulazne informacije i povratne informacije o suštinskim razmatranjima za dalji razvoj, uključujući narativne strukture, vizuelni stil i potencijalne mogućnosti finansiranja.

Radna atmosfera sa jednog od predhodnih izdanja radionice Dox in Vitro

Svi zainteresovani trebaju ispuniti prijavu sa slijedećim dokumentima:

– sinopsis i tretman

– procijenjeni budžet

– plan proizvodnje i predviđeno vrijeme isporuke

– kratak uvod ili CV uključenih partnera; reditelj, producent, kompanija

Vizualni materijal se može dostaviti elektronskim putem uključivanjem linka na prethodni rad/pilot/trailer.

Prijave se mogu dostaviti putem maila info@doxinvitro.eu a obrazac za prijavu na svi zainzereosvani autori iz BiH i regiona mogu preuzeti na zvaničnoj stranici radionice  OVDJE.

Rokovi za aplikaciju: SA PROJEKTIMA (na engleskom): 15. avgust 2023

BEZ PROJEKTA (kao učesnik na radionici): 29. avgust 2023

Svi učesnici plaćaju kotizaciju u iznosu od 150 EUR. Sve informacije o programu i predavačima svi zainteresovani mogu pronaći na web stranici radionice Dox in Vitro OVDJE.