POZIV ZA PRIJAVE ZA EUROPEAN WORK IN PROGRESS OTVOREN DO 01.SEPTEBRA

Industrijska platforma EUROPEAN WORK IN PROGRESS poziva zainteresovane autore i producente da se prijave na novo izdanje ovog marketa, koje će biti održano u Kelnu, od 16. do 18. oktobra 2023. godine.

European Work in Progress je događaj koji se održava tokom Filmskog festivala u Kelnu, a posvećen je producentima i distributerima evropskih i njemačkih filmova visokog kvaliteta i međunarodnog potencijala. Market u širem fokusu ima svjetsku distribuciju, prodaju i TV kompanije.

Isječci iz selektovanih dugometražnih filmova u fazi produkcije, a koji ispunjavaju odgovarajuće umjetničke standarde, biće predstavljeni na ovogodišnjem European Work in Progress-u. Fokus ovih prezentacija je na dodatnom finansiranju i razvoju strategija za distribuciju.

Učesnici jednog od predhodnih izdanja programa European Work in Progress

Za razliku od ostalih koprodukcijskih marketa, European Work in Progress ima za cilj da predstavi projekte koji su već u fazi produkcije. Prednost ove faze produkcije je u tome što se, u odnosu na fazu finansiranja, projekti mogu mnogo bolje procijeniti u smislu njihove podobnosti za bioskopska prikazivanja, pošto je vizuelni materijal već dostupan, može se procijeniti glumačka ekipa i stil filma, a rad reditelja i direktora fotografije može se vidjeti na osnovu konkretnih uzoraka rada iz samog projekta.

Market je podržan od strane MMC Studios Cologne, kao glavnog pokrovitelja i partnera festivala.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar 2023. godine, a formular možete pronaći OVDJE. Sve detalje o marketu i uslovima za prijavu svi zainteresovani autori iz BiH i regiona mogu pronaći na zvaničnoj web stranici marketa OVDJE.