WEMW OTVORIO POZIV ZA TREĆE IZDANJE PROGRAMA EAVE SLATE

Industry sekcija Trieste Film Festivala When East Meets West organizuje 3. izdanje EAVE Slate. Ovaj inovativni program, koji se vodi u bliskom partnerstvu sa EAVE, odabraće do 12 evropskih i latinoameričkih kompanija koje razvijaju niz A/V radova i ponudiće im konsultacije o tome kako da zajedno izgrade uspješnu kompaniju i strateško planiranje kompanije uz međusobne razmjene sa ključnim igračima iz različitih industrijskih sektora.

Program kombinuje metod grupnog rada EAVE sa nizom plenarnih sesija i individualnih konsultacija koje se fokusiraju na strateško planiranje kompanije, procjenu potencijalnog rizika i diversifikaciju kompanije. Glavni cilj je definirati realne kratkoročne, srednjoročne i dugoročne strategije za svoje kompanije i kako odabrati prave projekte koje će uključiti u svoje kompanije.

Program EAVE slate je jedan od mnogih koji se održavaju u okviru Industry Sekcije Trieste Film Festivala When East Meets West

PRIHVATLJIVI KRITERIJI

– Evropske i latinoameričke proizvodne kompanije imaju pravo da se prijave

– Kompanije moraju imati najmanje 5 godina postojanja

– Kompanije moraju proizvesti i objaviti najmanje 3 dugometražna filma (bilo kojeg žanra uključujući jedan dokumentarni film)

– Većina projekata uključenih u spisak treba da ima barem jednu regionalnu/nacionalnu/nadnacionalnu podršku za razvoj (isključujući odgode, vlastita ulaganja ili šeme poreznih poticaja)

– Kompanije moraju uključiti najmanje 2 različita formata u svoju predloženu listu (npr. animacija / dječji filmovi / kratki / igrani / serije / dokumentarni / žanrovski filmovi…)

– program podstič podnosioce da se prijave sa spiskom od najmanje 4 i maksimalno 8 projekata koji mogu biti u različitim fazama razvoja (rano, napredno, finansiranje, itd.).

PODNOŠENJE PRIJAVE:

Sve aplikacije moraju sadržavati:

– ispunjen online formular za prijavu

– planove finansiranja za svaki projekat

– strategija kompanije i liste

– motivaciona izjava koja izražava zašto želite da učestvujete i šta želite da dobijete od toga.

EAVE Slate će se održati u Trstu (Italija), tokom WEMW-a. Počeće 20. januara i završiće se 24. januara 2024. godine. Svi odabrani učesnici će dobiti fizički pristup marketu. U slučaju odabira, kotizacija za učešće iznosi 450 eura, uključujući akreditaciju, školarinu, ručkove, pauze za kafu i pristup WEMW programu na licu mjesta. Putni troškovi i smještaj nisu uključeni.Najmanje 2 projekta treba da budu u naprednom razvoju ili finansiranju.

Svi zainteresovani producenti iz BiH i regiona mogu se prijaviti za učešće na programu EAVE Slate on line na linku https://vp.eventival.com/trieste/wemw2024 a sve informacije o programu mogu naći na zvaničnoj stranici When East Meets West OVDJE.