“UMRI PRIJE SMRTI“ AHMEDA IMAMOVIĆA PREDVODI REPERTOAR KINA MREŽE NEZAVISNIH KINO PRIKAZIVAČA OD 16. NOVEMBRA

“Umri prije smrti“, bh. reditelja Ahmeda Imamovića novi je naslov na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača, koji počinje sa prikazivanjem od 16. novembra. Film je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu, a projekcija je bila održana u okviru Open Air programa. Film je također prikazan i u okviru Bihać Avantura Film Festivala u Takmičarskoj selekciji gdje je osvojio glavnu nagradu.

Ekipa filma “Umri prije smrti” tokom premijere na Avant Una Film Festivalu

“Umri prije smrti“ je treći igrani film Ahmeda Imamovića, dobitnika nagrada Evropske filmske Akademije za kratki film “10 minuta“ iz 2002. godine, nakon naslova “Go West“ iz 2005. i “Belvedere“ iz 2010. Radnja filma  prati uspješnog ginekologa, koji je cijeli život proživio brinući se ni za koga drugog osim za sebe. Kada dobije dijagnozu karcinoma u terminalnoj fazi, u crnohumornom procesu organizovanja vlastite sahrane prisiljen je suočiti se s posljedicama svojih postupaka, uključujući i neuspjeli pobačaj svoje posljednje pacijentkinje.

Uloge u filmu ostvarili su Adnan Hasković, Mona Muratović, Milan Pavlović, Almir Kurt, Aida Bukva, Rade Šerbedžija i Maja Jurić. Ahmed Imamović potpisuje scenario i režiju filma.

Trailer filma “Umri prije smrti“ možete pogledati dolje:

https://www.youtube.com/watch?v=-Vq22b4qxTA

Od novih naslova aktuelne svjetske produkcije koji će se u sedmici od 16. novembra naći na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača također treba izdvojiti naučno-fantastični triler “T.I.M.“, akcionu avanturu i prequel u franšizi “Igre gladi“ koji nosi naziv “Balada pjevica i zmija“, triler “The Marsh King’s Daughter“, stripovki superherojski spektakl “The Marvels“, horor “Five Nights at Freddy’s“, nove CGI animirane naslove “Inspector Sun and the Curse of the Black Widow“, “Kantervilski duh“ i “Trolls: Band Together“.

Oskarovac Joaquin Phoenix u istorijskom spektaklu Ridleya Scotta Napoleon imaće svoju svjetsku premijeru i u kinima MNKP

Za narednu filmsku sedmicu od 23. novembra Mreža nezavisnih kino prikazivača najavljuje otvaranje novog historijskog spektakla studija Sony. Riječ je o ostvarenju “Napoleon“ Ridleya Scotta sa oskarovcem Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi.

Svi zainteresovani mogu sve informacije oko programa prikazivanja kino dvorana i svim aktivnostima Mreže nezavisnih kino prikazivača pronaći na zvaničom Facebook profilu OVDJE, a oficijelni najavni TV spot Mreže i sve trailere aktuelnih filmskih naslova i naslova u najavi na repertoaru nezavisnih kino prikazivača možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Mreže OVDJE.