NOVI BH FILM „EFEKAT LEPTIRA“ PREMIJERNO PRIKAZAN U KINU NOVI GRAD SARAJEVO

„Efekat leptira“, drugi igrani film Almira Buljugića i producentske kuće Naš film, koji je pobjedio na konkursu Fondacije za kinematografiju Sarajevo 2021.godine u srijedu 13.12. krenuo je sa BH distribucijom svečanom premijerom koja je održana u kinu Novi Grad u Sarajevu.

Premijeri je prisustvovao veliki broj zvanica i poznatih ličnosti iz svijeta bh. kinematografije, a koji su i dio protagonista ovog filmskog ostvarenja kao i predsjednik VD Upravog odbora Fondacije za kinemarografiju Antonio Beus.

„Efekat leptira“ je priča koja kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazuje kako različitosti mogu da funkcionišu ukoliko imaju isti cilj.

Radnja filma prati glavnog junaka Dinu Glavana koji se sastaje sa svojim starim prijateljima Rikijem i Benjaminom koje nije vidio niz godina, a od kojih saznaje da je supruzi njihovog preminulog prijatelja potrebna pomoć jer banka koja je imala hipoteku nad njihovom kućom namjerava da kuću proda. U želji da pomognu supruzi svog prijatelja dolaze na ideju da opljačkaju banku kako bi otplatili dug za kuću. Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja, Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne. Ljubav, povjerenje, prijateljstvo, izdaja, sve je to dio ove priče koja će gledaocima zasigurno držati pažnju.

Reditelj filma Efekat leptira Almir Buljugić prilikom svog obračanja okupljenim gostima na BH premijeri u kinu Novi Grad

Nakon projekcije filma, autor i reditelj Almir Buljugić pozdravljen aplauzom, obratio se publici i rekao kako je sretan zbog ovog ostvarenja i da je sav trud i rad vrijedio.

“Ovo je bio dug put od prve prazne stranice scenarija pa do večerašnje noći. To je jedan dug put, ali za ovu noć je sve vrijedilo. Zahvaljujem se puno mojim saradnicima i čast mi je da su i moje starije kolege Miki Trifunov i Josip Pejaković sa nama večeras. Ja kao filmski autor smatram da ne treba puno pričati o filmu, da filmovi trebaju pričati za nas.i nadam se da vam se film svidio”, zaključio je Buljugić.

Na premijeri novog BH filma Efekat Leptira okupljene je pozdravio i producent Hamza Ražnjatović

Hamza Ražnatović, producent filma zahvalio se publici i rekao kako je sretan što je konačno došao trenutak da film bude prikazan.

“Dragi prijatelji, hvala vam što ste večeras ovdje, sretan sam što se ovaj projekat završio. Godinu i pol dana smo radili na ovome, nadam se da nam nećete nalaziti zamjerke”.

Inače, „Efekat leptira“ se od jučer prikazuje u preko 20 kino dvorana širom BiH u distribuciji UNA film a predvodi repertoar Mreže nezavisnih kino prikazivača u 13 gradova Federacije BiH u kino dvoranama koje su digitalizovane i modernizovane zahvaljujući kapitalog projektu Fondacije za kinematografiju i Vlasti lokalnih zajednica uz podršku Vlade Federacije BiH.