DODJELOM NAGRADA STABLO LJUBAVI ZAVRŠEN 17.MOSTAR FILM FESTIVAL

Stručni žiri kojeg su činile predsjednica Branka, rediteljica, dramska i audiovizuelna umjetnica, Anila Gajević, vlasnica casting agencije ZONA Talents i Amira Kudumović, producentica, sinoć su dodjelile nagrade Stablo ljubavi za najbolje glumačke izvedne na 17.Mostar Film Festivalu.

Ove godine, u velikoj konkurenciji filmova i filmskih glumačkih kreacija, Adnan Hasković osvojio je specijalno priznanje žirija za glavnu ulogu u filmu Ahmeda Imamovića, “Umri prije smrti”, dok su Irma Alimanović i Izudin Bajrović osvojili nagrade za najbolje sporedne glumce u ženskoj i muškoj kategoriji, za svoja ostvarenja u filmu Teone Strugar Mitevske “Najsretniji čovjek na svijetu”.

Nagradnom Stablo ljubavi 17.Mostar Film Festivala okitio se značajan broj BH glumaca

Za glavnu žensku glumicu nagradu je dobila mostarska glumica Jelena Kordić Kuret za ulogu u filmu “Najsretniji čovjek na svijetu”, nagradu za glavnu mušku ulogu dobio je Senad Bašić za film “Bosanski lonac”.

Nakon dodjele nagrada na svečanom zatvaranju Festivala prikazan je film lokalnog autora Zdenka Jurilja „Stigme“. Svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na zvaničnoj web stranici Festivala OVDJE.