CINEPLEXX SARAJEVO OTVORIO SVOJA VRATA

Ceremonijom svečanog otvorenja uz prisustvo nekoliko stotina zvanica iz svih sfera društveno političkog života jučer je otvoren Cineplexx Sarajevo kojeg građani glavnog grada BiH željno iščekuju već nekoliko godina.

Cineplexx Sarajevo nalazi se u centru Sarajeva u sklopu Hotela Holiday i prostire se na 5000 kvadratnih metara. Vrijednost investicije  u ovom projektu premašuje 10 miliona KM.

Cineplexx Sarajevo je opremljen najsavremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka RealD Ultimate screen. Za razliku od standardnog kino platna Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te na taj način stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu.

Svjetlost se reflektira čak dva puta, a kao rezultat toga se dobiva veća dubina, svjetlija slika, a boje su postojanije. Dolby Atmos pruža očaravajuće, multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film.

Cineplexx Sarajevo ponudit će više od 1000 sjedišta u osam kino dvorana, među kojima su i posebna VIP kožna sjedišta, LoveBOX i ljubavna sjedišta.

Prilikom ceremonije otvaranja prisutnim zvanicama među kojima su bili i predstavnici Fondacije za kinematografiju Sarajevo obratili su se Christof Papousek – finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, Enver Hadžiabdić – direktor sarajevskog Cineplexxa, Rasim Bajrović – vlasnik Europe grupacije te Mirsad Purivatra – direktor Sarajevo Film Festivala (SFF).

Svi su istakli važnost otvorenja jednog ovako reprezentativnog filmskog objekta u samom centru Sarajeva uprkos svim problemima u izgradnji i pripremi u toku pandemije Corona virusa. Christof Papousek se zahvalio svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta a posebno Europa grupaciji i Sarajevo film Festivalu. Mirsad Purivatra je istakao je čin otvaranja ovog multiplexa ostvarenje sna svih filmskih radnika s obzirom na činjenicu da će ubuduće predstavljati jedan od glavnih centara održavanja Sarajevo film Festivala koji ima mogućnost svojim gledateljima ponuditi vrhunski užitak gledanja projekcija Festivala u najmodernijim kino dvoranama u regionu.

Od danas Cineplexx Sarajevo otvara svoja vrata svim posjetiteljima sa projekcijama hita „Paklene ulice 9“ i niza drugih aktulenih filmskih naslova.