PITCHING FORUM FEST OTVOREN ZA PRIJAVE DO 10.AVGUSTA

Smješten u primorskom ljetovalištu Espinho u Portugalu, FEST predstavlja izbor igranih i kratkih filmova te opsežni industrijski program koji uključuje majstorske tečajeve, radionice, debate, okrugle stolove, studije slučaja; razvojni i koprodukcijski događaj i još mnogo toga . FEST uključuje najperspektivnije nove talente iz cijelog svijeta, kao i neka od najvećih imena svjetske kinematografije, lidere u industriji, donosioce odluka i stručnjake. Među prošlim gostima bili su Asghar Farhadi, Béla Tarr, Fernando Trueba, Melissa Leo, Martin Walsh, Joe Walker, Ed Lachman, Tom Stern, Finola Dwyer, Allan Starski, Eugenio Caballero, Iain Smith, David Macmillan, samo da nabrojimo neke.

Poziv za projekte za FEST – Pitching Forum (8. – 9. OKT. 2021.) sada je otvoren i zatvara se 10. avgusta 2021.!

FEST – Pitching Forum traži filmske projekte u sljedećim kategorijama:

  • DUGOMETRAŽNI – igrani, dokumentarni i animirani igrani filmovi (min. Trajanje 55 minuta) u ranim fazama razvoja;
  • PROJEKTI U RAZVOJU – Igrani, igrani, dokumentarni i animirani igrani filmovi (min. Trajanje 55 minuta) u naprednim fazama produkcije;
  • UČINITE KRATKIM – Igrani, dokumentarni i animirani kratki filmovi (maksimalno trajanje od 55 minuta) u početnoj i naprednoj fazi proizvodnje.

Projekti mogu biti svih žanrova i tehnika snimanja filma, uključujući eksperimentalne filmove. Događaj je otvoren kako za iskusne umjetnike, tako i za umjetnike u nastajanju. Ne postoji starosno ograničenje.

Faze proizvodnje definirane su kako slijedi:

  • Rani razvoj – koncept projekta, faza scenarija ili pretprodukcija;
  • Napredni razvoj – spreman za snimanje, montažu ili postprodukciju.

Glavni kriteriji za odabir bit će umjetnički kvalitet projekta, procijenjeni potencijal uspjeha, kao i sposobnost privlačenja potrebnih sredstava.

Naknade i rokovi za prijavu su sljedeći:

  • Redovna naknada (60 €) – 28. juli;
  • Kasna naknada (80 €) – 10. avgust.

Prijave će se smatrati potpunim samo nakon plaćanja navedene naknade.

Partnerske škole Studenti mogu iskoristiti popust na prijavnu taksu. Za više informacija o partnerskim školama pošaljite nam e-mail na partnerships@fest.pt.

Krajnji rok za prijavu je 10. kolovoza 2021. u 12:00 (UTC).

PROCES PRIJAVE

  1. Otvorite račun na FEST-ovoj stranici za posjetitelje koju pruža Eventival;
  2. Odaberite ‘Obrazac za prijave za Pitching Forum’ na lijevom izborniku (pazite da umjesto toga ne odaberete nijedan obrazac za prijavu filma – oni su samo za završene filmove);
  3. Ispunite gore navedeno i nastavite sa odgovarajućom uplatom.

PRIJAVITE PROJEKT

OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

Svi materijali moraju biti na engleskom jeziku. Uz obavezne informacije, toplo potičemo podnositelje zahtjeva da dodaju dodatne materijale poput poslovnog plana, knjige snimanja ili profesionalnog portfolia.

Pravila i propisi vezani uz podnošenje projekta.

Organizatore možete kontaktirati na pitching@fest.pt i javiće vam se u najkraćem mogućem roku.