OTVORENE PRIJAVE ZA BERLINALE TALENTS 2022. DO 01.SEPTEMBRA

Berlinale Talents je namijenjen mladim filmskim glumcima, profesionalcima iz kina ili festivala, kompozitorima, snimateljima, redateljima, distributerima, montažerima, filmskim kritičarima, producentima, dizajnerima produkcije, agentima prodaje, scenaristima i dizajnerima zvuka sa postojećim poslovnim portfoliom.

Osnovan 2003. godine, Berlinale Talents je festivalski program razvoja talenata za 200 najboljih svjetskih filmskih stvaralaca, kreatora dramskih serija i ključnih igrača kinematografije. Sastoji se od kreativnog Samita sa razgovorima i filmovima; Talents Labs s radionicama i mentorstvom prilagođenim posebnim disciplinama; i Think-Tank sa brojnim mrežnim događajima. Berlinale Talents nije “škola” za one koji čine prve korake u industriji. Umjesto toga, naši učesnici su zaposleni profesionalci, a naši stručnjaci i mentori ih vide kao jednake. Tokom šest prepunih dana doći ćete u kontakt sa stotinama novih ideja i brojnim istomišljenicima. Za mnoge sudionike Berlinale Talents iskustvo je koje mijenja život-i za svakoga predstavlja početak dugotrajne veze s Berlinaleom.

Svake godine u februaru Berlin postaje dom filmskim stvaraocima i predstavnicima industrije koji posjećuju programske sekcije Berlinalea i Evropsko filmsko tržište kako bi predstavili svoje najnovije radove. Sa vezama i prema poslovnoj i umjetničkoj komponenti festivala, Berlinale Talents je šestodnevni događaj na licu mjesta u prisustvu svih pozvanih (2022: 12-17. Februar).

Laboratorije za razvoj projekata sastoje se od dva koraka: grupni sastanci i individualne mentorske sesije održavaju se na mreži prije festivalskog perioda, tokom četiri radna dana krajem januara. Tokom Berlinala, učesnici laboratorije takođe prisustvuju Berlinale Talents Summitu i predstavljaju svoje projekte na evropskom filmskom tržištu.

Saznajte ispunjavate li uslove i pogledajte brzi pregled procesa prijave za samit i laboratorija za razvoj projekata na

https://www.berlinale-talents.de/bt/page/c/apply

a aplikaciju za učešće možete podnijeti na

https://www.berlinale-talents.de/bt/berlin/ap/info/index.