U PRODUKCIJI FILM „PRED BUKU“ NENADA MILOŠEVIĆA

Srpski reditelj Nenad Milošević trenutno je u produkciji svog drugog filma, dokumentarno-igranog hibrida „Pred buku“. Ovu srpsko-bosansku kooprodukciju pripovijeda glumac Boris Isaković, poznat u Srbiji i regionu.

„Pred bukom“ je autobiografski esej o vremenu izgubljenom u previranjima na Balkanu, sa ciljem da se stvori šira slika iskustva gubitka doma kao središta ličnog univerzuma. Film se bavi fenomenom prisilnog raseljavanja kroz intimna iskustva protagonista.

Scenario je napisao Nenad Milošević za koji je sarađivao sa Andreom Popovom Miletić. Glumačku ekipu čine Boris Isaković (pripovjedač), Matej Recer, Jelena Ćuruvija, Filip Miletić i Kalina Despotović.

Stefan Jevđenijević potpisuje produkciju preko preko produkcijske kuće Atalanta u koprodukciji s Majom Knezović Lasić preko bosanskohercegovačke kazališne udruge Teatrino. Projekat je inicijalno podržan od Filmskog Centra Srbije sa 100.000 KM dok je od strane Fondacije za kinematografiju Sarajevo podržan na konkursu 2021.godine  sa iznosom od 45.000 KM.

Igrani dio filma se trenutno snima u Banji Koviljači u Srbiji. Planirano je da se snimanje tamo nastavi do kraja oktobra 2021. godine, dok će se ljetne scene sljedećeg ljeta snimati na lokacijama uz Jadransko more. Fondacija za kinematografiju Sarajevo želi uspješno snimanje Nenadu Miloševiću i ekipi filma „Pred buku“.