PRIJAVE ZA DOCUMENTARY CAMPUS MASTERSCHOOL DO 15.NOVEMBRA

Documentary Campus pruža evropskim proizvođačima dokumentarnih filmova prilagođenu obuku i savjete o tome kako razviti svoje filmske ideje, otključati sredstva i doći do velike međunarodne publike. U pitanju je jedna od najpoznatijih europskih inicijativa za profesionalno usavršavanje.

Kombinacijom radionica, seminara i industrijskih događaja, Documentary Campus upoznaje mlade filmaše sa međunarodnim standardima i pravilima igre dokumentarnog filma. Campus pruža profesionalcima i nadolazećim talentima znanje i kontakte kako bi pomogao njihovim dokumentarcima da uspiju na međunarodnoj razini.

Program aktivnosti Documentary Campusa je fleksibilan i reaguje na trenutne trendove na tržištu, osiguravajući da je stalno relevantan i od pomoći mladim talentima u žanru dokumentarnog filma.

Ukoliko imate dokumentarni projekt u razvoj i želite li izaći na međunarodno tržište i profesionalno predstaviti svoj projekt donositeljima odluka iz cijelog svijeta možete poslati svoju prijavu za Masterschool School 2022. Prijavite se za Masterschool School 2022 prije 15. novembra 2021 putem FilmFreeway -a i provjerite sva pitanja i tačne uslove za slanje OVDJE.

Projekti koji su već bili predstavljeni na međunarodnim konkursima neće se uzeti u razmatranje. Projekcija na Networking danima u Lajpcigu mora biti PREMIJERA. Sve materijale koju si potrebni za aplikaciju možete pronaći na OVDJE.