„TOMA“ VRATIO PUBLIKU U KINO DVORANE REGIONA

Biografski film „Toma“ s Milanom Marićem u glavnoj ulozi, koji govori o životu i muzicui legendarnog srpskog i jugoslovenskog folk pjevača Tome Zdravkovića, u proteklih je deset dana oborio sve rekorde gledanosti na kino blagajnama Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Toma“ je nakon svjetske premijere na zatvaranju 27.Sarajevo Film Festivala uz veliku medijsku popraćenost 16.septembra krenuo sa prikazivanjem u kinima susjedne Srbije gdje je u prvoj sedmici prikazivanja sa 85 kopija ostvario gotovo 90.000 gledatelja, što je skoro devet puta više od drugog najgledanijem filma, animiranog filma The Baby Boss 2: Family Business, u istom periodu od 16. do 22. septembra 2021.

Za poređenje, prošlog mjeseca najnoviji srpski premijerni film „Nečista krv – Greh predaka“ u režiji Milutina Petrovića u produkciji Ta i ta produkcija imao gotovo 28.000 gledatelja u prvoj sedmici prikazivanja od 26. avgusta do 2. septembra.

Toma, čiju distribuciju radi kompanija Art Vista u prvih je deset dana prikazivanja ostvario gotovo 175.000 gledatelja i zaradu od približno 675.000 Eura što predstavlja jedan od najboljih rezultata box offica Srbije svih vremena.

„Toma“ je proteklog vikenda krenuo sa prikazivanjem u BH kinima sa 35 kopija u distribuciji Oskar film te je ostvario preko 21.000 gledatelja i prihod od 122.500 KM. Tako je film čiju režiju potpisuju Aleksandar Kujučev i Zoran Lisinac u regionu ukupno ostvario gotovo 200.000 gledatelja što je potpuno nevjerovatno imajući na umu činjenicu da ovaj rezultat ostvaren u periodu četvrtog vala Corona Virusa i slovno govori o tome da se kino publika u regionu uželjela dobrih komercijalnih filmova.

Scenario filma napisali su Nikola Pejaković i Zoran Lisinac kao i koautori Dragan Bjelogrlić i Maja Todorović, a na scenariju su sarađivali i Hajdana Baletić, Ranko Božić i Dejan Stojiljković. U glumačkoj ekipi su Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, Mirjana Karanović i Denis Murić. Film su producirali Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović putem Cobra filma, odnosno Minacord -a a produkciju je podržana od strane Filmskog centra Srbije.

Trailer filma „Toma“ možete pogledati OVDJE.