„JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE“ OTVARA JUBILARNI 10. TUZLA FILM FESTIVAL

„Južni vetar“ iz 2018. godine donio je priču o Petru Marašu, pripadniku automobilske mafije, donoseći senzaciju u vidu kriminalističke napete akcije koja je dosegla preko milion prodanih ulaznica. Nakon prvog filma urađena je i igrana serija, a potom je stigao i filmski nastavak, koji će prema dosadašnjim posjetama na filmskim festivalima dosegnuti gledanost originala.  Petar Maraš (Miloš Biković) više nije sitni kradljivac automobila već se prometnuo u krupnog kriminalca. Film “Južni vetar 2: Ubrzanje” i ovaj put donosi puno akcije i vratolomnih scena potjere. Priča, iako je fikcija, predstavlja način na koji se stvari zaista odigravaju u stvarnom životu. Podzemlje je okrutno i funkcionira po zadanim kodeksima ponašanja i strogim pravilima.

Kvaliteti filma svakako doprinosi impresivna glumačka postava. Pored Miloša Bikovića u filmu igraju Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić i Vuk Kostić, a u nastavku je zaigrao i Goran Navojec.

Nakon svečanog otvaranja 10. TFF-a i projekcije filma, koja će biti održano 15.10. u BKC Tuzla, publiku će pozdraviti i dio pomenute filmske ekipe.

10. Tuzla Film Festival tokom pet dana trajanja svojoj publici će ponuditi velike filmske hitove, radionice, kafe i druženja sa glumcima i rediteljima. A i ove godine na online platformi www.tuzlafilmfestival.com publika će moći da pogleda animirane, kratke igrane, dokumentarne i future generation short films. Svi filmovi će biti pogledani od strane Stručnog žirija, a oni najbolji nagrađeni Vilom Tuzla Film Festivala.

Sve vezano za program, goste, rezervaciju ulaznica i COVID mjere pratite na www.tff.ba, facebook stranici Tuzla Film Festival i Instagramu Tuzlafilmfest.