OTVORENE PRIJAVE ZA PROGRAM ‘FIRST FILMS FIRST’ GOETHE INSTITUTA

Program First Films First se sastoji od četiri modula koji se realizuju u periodu od godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. Mladim autorima nudi se mentorstvo evropskih filmskih profesionalaca te stjecanje vještina koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Kroz saradnju s istaknutim europskim autorima i stručnjacima iz prve će ruke dobit uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji.

‘Fist Films First’ program prima samo osam sudionika kako bi se program mogao prilagoditi i mijenjati prema individualnim potrebama svakog sudionika.

1. modul ‘Razvoj priča u scenarij’ održat će se u junu 2022. u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija u Cluj-Napoci u Rumunjskoj.ž

2. modul ‘Pronalazak jedinstvenog vizualnog stila filma i daljnji razvoj scenarija’ održat će se u septembru 2022. u makedonskom gradu Bitola u okviru Međunarodnog filmskog festivala ‘Braća Manaki’.

3. modul ‘Rad s glumcima i daljni razvoj scenarija’ održat će se u novembru i decembru 2022. u Beogradu za vrijeme Autorskog filmskog festivala.

4. modul ‘Pripreme za veliki svijet – pitching & packaging projekta’ održat će se u martu 2023. godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova na Sofia Meetings, jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih marketa.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, postoji mogućnost da će se moduli održavati online.Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći OVDJE, a na službenoj stranici pronađite i sve ostale detalje o programu.

Rok za podnošenje prijava je 1. mart 2022. godine.

Preuzeto sa: www.havc.hr ©