PROGRAM CIRCLE WOMEN DOC ACCELERATOR OTVORIO POZIV ZA PETO IZDANJE

CIRCLE Women Doc Accelerator je program obuke za žene dokumentaristice koje razvijaju projekat međunarodnog potencijala. Reč je o novoj inicijativi za obuku, prvoj te vrste u regionu, koja je pokrenuta u saradnji Wake Up Films, producentske kuće iz Srbije, i Underhill Festivala, Crna Gora.

Ova platforma je prvi put pokrenuta tokom Međunarodnog filmskog festivala Underhill Fest 2018. godine kao inovacija posvećena ženama filmskim stvarateljima koje razvijaju dugometražne dokumentarne filmove. Tokom tri modula obuke 8 polaznika intenzivno radi sa renomiranim filmskim stručnjacima.

Program CIRCLE 2022 sadrži 3 prilagođene sesije u 3 različite zemlje, fokusirajući se na različite aspekte razvoja projekta:

Modul 01: juni 2022, Srbija

Dubinska analiza projekata

Prvi modul je fokusiran na kreativni razvoj kroz intenzivnu dubinsku analizu projekata sa stručnim piscima scenarija i producentima sa ciljem da se postigne nova percepcija svakog projekta, poboljša sadržaj i njihov ukupni potencijal.

Modul 02: Septembar 2022, Hrvatska

Pakovanje projekta

Drugi modul je posvećen izgradnji prilagođenih proizvodnih i komunikacijskih strategija uz mentorstvo vodećih stručnjaka specijalizovanih za pakovanje i marketing u cilju podizanja međunarodne vidljivosti i potencijala finansiranja.

Modul 03: januar 2023, Italija

Umrežavanje na Filmskom festivalu When East Meets West / Trst

Naglasak je na umrežavanju i predstavljanju učesnika i projekata potencijalnim partnerima i donosiocima odluka tokom WEMW-a. Sve zainteresovane autorke i producentkinje mogu se prijaviti putem on line formulara OVDJE.

Vremenski rok procesa prijave: Rok za podnošenje: 18. februar 2022. godine a rezultati poziva će biti objavljeni početkom aprila 2022.

Naknada i stipendija:

Kotizacija iznosi 3000€, a uključuje pedagošku kotizaciju, smještaj i ishranu za sva tri modula, kao i raznovrsnu ponudu naših partnera. CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti do dvije stipendije za učesnike kojima je potrebna.

Nagrade:

Učesnice ulaze u konkurenciju za osvajanje nagrada CIRCLE koje će biti naknadno objavljene.

Sve informacije oko programa možete pronaći na zvaničnoj WEB stranici programa a za sva pitanja i konsultacije pitanja, kontaktirajte info@doccircle.me.